932 041 041

8 indrets de tardor a La Cerdanya que t'enamoraràn

La comarca de la Cerdanya és un espectacle a la tardor. No cal esperar que arribi la neu per a poder-la gaudir a l'hivern ni a què aquesta es fongui per poder fer-ne excursions a peu durant la primavera i estiu.

Aquesta comarca es pot gaudir durant les quatre estacions de l'any i és, potser, a la tardor quan se'ns presenta especialment bonica amb l'esclat dels colors groc, vermell i marrons. Per acabar-te de convèncer de la bellesa de la Cerdanya a la tardor, para atenció a aquests llocs encantadors. Segur que al final de l'article ja estaràs organitzant una escapada!

 


 

 1. Das

 

Aquest petit poble a peu de carretera té algunes joies amagades. És punt de partida de diversos camins a peu pel Parc Natural del Cadí-Moixeró, encara que no cal caminar gaire lluny per meravellar-se amb les vistes de la serralada i la boira envoltant els boscos a la matinada. Als afores del poble també s'hi troba l'ermita romànica de Santa Bàrbara de Das, inclosa com a bé cultural protegit d'interès local.

 


 

2. Alp


 

A prop de Das s'hi troba el municipi d'Alp, que conté les pistes d'esquí de La Molina i Masella, però durant la tardor també es pot gaudir d'aquesta zona de la Cerdanya malgrat que la neu encara no hagi caigut amb força a les pistes. Per exemple, es poden recórrer els boscos coberts de fullaraca i els camins que porten al Parc Natural del Cadí-Moixeró. També és un bon lloc per conèixer part del Patrimoni Cultural de la Cerdanya amb les visites al dolmen de Pavorda i l'església romànica de Sant Pere d'Alp.

 


 

3. Llívia


 

Al poble de Llívia s'hi respira un ambient relaxant a la tardor. Amb menys visitants que a l'estiu, s'hi pot gaudir de la tranquil·litat dels seus carrers i d'una bona passejada al puig de Llívia, on s'hi troba el castell des del qual gaudiràs d'una vista de 360 graus del territori. I no t'oblidis de visitar la farmàcia més antiga d'Europa!

 


 

4. Parc de Sant Guillem




A pocs minuts del centre de Llívia s'hi troba el Parc de Sant Guillem on trobaràs l'ermita de Sant Guillem i el riu Segre que hi passa a la vora. Al voltant del riu hi ha diversos camins que recorren el Parc fins al poble de Llívia o fins i tot conecten amb poblacions veïnes del territori francès, com Oncés i Ur.

 


 

5. Músser

Des de la carretera nacional que voreja el Segre hi trobem un desviament que ens porta a Músser. Aquest poblet aturat en el temps ens permet fer un passeig per un nucli antic gairebé intacte des de l'època medieval. A més, a prop del poble s'hi troba el laberint màgic Rocaviva, un extens espai decorat amb cares esculpides en pedres per l'artista Climent Olm, convertint així aquesta zona als peus de les muntanyes en un lloc on l'art i la natura s'uneixen de forma màgica.

 


 

6. Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà




Aquesta és una visita obligada per conèixer la memòria històrica de Catalunya durant l'època franquista. Als anys quaranta, després de la Segona Guerra Mundial, Franco va ordenar la construcció de búnquers per protegir la frontera dels Pirineus. Avui en dia, part d'aquest patrimoni es conserva a la Cerdanya, on el centre d'interpretació del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà ens n'explica la història i ens permet, fins i tot, conèixer els búnquers en primera persona i des d'un punt de vista experiencial. Els búnquers també són un punt d'inici per a diversos camins per la zona natural del Cadí-Moixeró i, a la tardor, l'entorn s'omple de fulles de roure, til·lers i pins. També s'hi pot trobar alguna Mallerenga cuallarga o altres ocells que viuen per la zona.

 

 


 

7. Martinet

 

Des del poble de Martinet hi ha diversos camins que voregen el riu Segre i recorren les muntanyes. Alguns arriben a la vall de la Llosa, altres connecten amb el poble veí de Montellà i alguns, com la ruta de la llúdriga, ens permeten conèixer l'hàbitat d'aquests animals que viu al nostre territori. Aquest és un passeig fàcil que no dura més d'una hora i que es pot fer amb família. Recorre el marge del riu Segre, així que a la tardor els boscos i arbres del voltant són ben bonics de veure.

 


 

8. Bellver de Cerdanya


 

El poble de Bellver de Cerdanya està envoltat d'una natura magnètica a la tardor. Des dels seus carrers s'arriba al riu Segre, però també als camins que porten als torrents i cims de les muntanyes que l'envolten i que pertanyen a l'entorn natural del Cadí-Moixeró. El seu centre històric amaga també el conjunt històric de Bellver, que ens explica històries de judicis a bruixes i de la Guerra Civil. Alguns dels edificis històrics que no et pots perdre són el mirador del castell, l'església de Sant Julià de Pedra, les muralles, la plaça major i la casa on va viure Gustavo Adolfo Bécquer.

 


 

Ja has estat en aquests racons de la Cerdanya a la tardor? N'hi ha algun que inclouries a la llista? Comparteix-lo amb nosaltres a les xarxes socials!

Novembre 03, 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.