932 041 041

75 anys d'històries a La Molina: Família Joaniquet

Vam arribar a La Molina el 1969 procedents del Pas de la Casa, ja que el llarg camí fins allà els divendres a la nit feia efecte tant en la gent gran com en els nens, sobretot si nevava pel camí ... més de quatre hores ....
Per això i per la gran afició a esquiar dels meus pares, van comprar un apartament a la primera promoció de l'estació de la Molina, a l'edifici Avet. Camí molt més curt que al pas i els remuntadors només pujant les escales i creuant el pont fins al telecadira de dues de l'Estació, que empalmava amb el Standar i després a Pista Llarga o Costa Rasa.
L'any 1987 els meus pares van poder per fi complir un somni i construir una casa a peu de pistes, on altres germans hem pogut construir també i seguir està llarga vinculació a la Molina.
Vam ser corredors del Club d'Esquí Súper Molina fins a la seva desaparició, i de la família, Carles, Pilar i Mª del Mar van competir en carreres de alpí a nivell regional i nacional. Pilar i Mª del Mar han estat campiones d'Espanya Ciutadanes. Carles es va haver de retirar per una greu lesió al braç.
També Carles, Meritxell i Eva han estat professors a la EEE a les ordres de Hans Breitfuss diverses temporades.

 

Imatge: Hans Breitfuss

 

El meu pare va ser esquiador de Alpí i Saltador d'esquí, va començar a saltar al trampolí de la Molina amb 39 anys, com a veterà, i es va retirar uns anys més tard, arran d'una caiguda que el va deixar amb commoció.

D'aquesta afició va sortir també la meva, i la de molts amics Moliners que es van unir als salts d'esquí, tutelats per Josep Serra, que va construir el trampolí de 30 metres de la Molina, i posteriorment per un grup de pares entusiastes, a més de altres persones molt vinculades a la Molina, entre els quals es trobaven els meus pares, els Srs Rivera, els Srs Comas, els Srs Main, els Srs Solà, el Sr. Aymat, el Sr. Pont, el Sr. Ojeda, el Sr. Solernou, el Sr. Felix Rodriguez, el Sr. Helbolzeimer, i molts altres que no puc recordar, però d'aquesta afició i treball per amor a l'art, va sorgir aquest bressol de salts Moliners han sortit tres olímpics, José Ignacio Rivera, Bernat Solà i Àngel Joaniquet, participants a Sarajevo 84 i va repetir Bernat Solà a Calgary 88, a més d'un saltador de Copa del món, com Juan Meno, fill del Turó de la Perdiu.

 

 Imatge: D'esquerra a dreta, Bernat Solà, José Ignacio Rivera i Àngel Joaniquet.

 

Març 06, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.