932 041 041

75 anys d'històries a La Molina: Família Adserà

La seva arribada a La Molina va ser el desembre de 1925 data en que en Pere Adserà i Tomàs, va inaugurar com a arrendatari del edifici del chalet de la molina del Centre Excusionista de La Molina, que es va inagurar el 8 de Desembre de 1925.

Es va traslladar a viure a La Molina amb la seva esposa i tres fills (Enric, Pere e Ignasi). En aquells moments no existia ni telèfon, ni llum elèctrica, ni aigua, ni carretera, tan sols un camí.

Degut a la manca de plaçes va iniciar la construcció del primer nucli del actual Hotel Adserà, que es va inagurar el 1934.

 

 

Del 1936 al 1939, periode de la guerra civil segueix a La Molina, en el CEC es van allutjar les brigades alpines de la Generalitat.

Després del setge del Cojo de Màlaga (de la FAI), desallotjen les brigades Alpinas i allotjen colonies infantils.

El 1939 finalitzada la guerra Civil i amb moltes dificultats, torna a reempendre el negoci.

Entre els anys 1942 i 1957, edifica Chalet Garcia (Can Boto), Chalets Salvans, Chalets Folch, que eren annexes del hotel Adsera, un menjador popular (enllaçat al hotel), Chalets Par (actual edifici de la Clínica Samaranch). En els sotanos del Chalet Par es construeix un forn de pa, una bogaderia i garatge.

El 1957 s’inagura l’ampliació de l’hotel Adseraà. A la planta baixa d’aquesta ampliació va construir una petita clínica amb vivenda per el traumatòleg Dr Josep Mª Figueres.

Més endevant aquesta clínica es va traslladar al Chalet Par a petició del Josep Mª Figueres que va aconseguir una subenció a tarvés del Sr.Samaranch, neixent així la nova Clínica Samaranch.

A petició dels socis de clubs de Terrassa i Sabadell, va col·laborar a la gestió del Hotel Solana.

El 1940 asumeix la primera conducció d’aigua potable de La Molina, que consistia en una tuberia d’urelita amb un recorregut de 3,5 km, des de la Font Gran del Sitjar, a tocar la pista Estandart, des d’on es va distribuir aigua al CEC al Hotel Adserà i als chalets que posteriorment es van anar edificant.

El 1943 es construeix el primer remuntador de La Molina, situat a Font Canaleta, i es constitueix la societat explotadora TEPSA, participant amb l’adquisició d’accions i també fa participar a algun familiar seu com el Sr Pascual Puig.

A partir del 1944 aconsegueix a través dels seus amics que arribi la llum i el telèfon (sr Mirosans) a La Molina.

El 1955 va construir un camp de tenis al paratge de Font Moreu, i va iniciar la construcció d’un edifici destinat a club social per La Molina. Edifici que es va quedar a mig construir amb els fonaments i primeres parets. El motiu va ser la manca de recursos, ja que tenia en projecte l’ampliació del Hotel Adserà. Aquesta propietat, la va vendre a la familia Aguilà, que tenia la torre al costat, i es l’actual Chalet Niu dels Falcons.

En els anys 60 va participar amb 600.000 pessetes a l’asfaltat de la carretera interior.

El 1973, deixa la direcció del hotel que passa a ser del seu fill petit Jaume Adserà i aquest inicia una nova ampliació i remodelació del hotel passant a la categoria de 3 estrelles.

 

 

En el 2011 es construeix un nou bar restaurant a pista Llarga que porta el nom del mític restaurant El Tirol emplaçat anteriorment al Hotel Adserà.

La familia Adserà, doncs segueix visquent ininterrumpudament a La Molina des de el 1925 fins a l’actualitat.

Febrer 20, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.