932 041 041

5 pobles del Pallars per fer una escapada romàntica

L’estiu és lèpoca ideal per fer viatges però també ho és per fer escapades, ja sigui en família, amb amics o en parella. També és el millor moment per descobrir indrets desconeguts i per fer turisme rural: per això us portem els pobles amb més encant del Pallars.

Gaudir de la bellesa de la natura, del patrimoni amagat, fer senderisme a l’aire lliure i viure l’adrenalina amb activitats d’aventura. Tot això i més, podreu viure-ho al Pallars Sobirà aquest estiu, i descobrir totes les possibilitats que us ofereixen les Valls de l’Alt Pirineu.

 

Aquesta és la nostra proposta dels 5 pobles amb encant del Pallars Sobirà:

 

1. Espot

Situat al nord-est de la comarca, és el poble que fa de porta d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Els dos atractius principals que té Espot són les agulles dels Encantats i l’Estany, dos indrets que permeten passar una estona romàntica en un indret idíl·lic. També podreu trobar-hi arquitectura romànica i una oferta gastronòmica de menjar casolà i d’alta cuina.

espot poble


 

2. Tavascan

Pertany al municipi de Lladorre i està situat a la part alta de la vall de Cardós. Tavascan, un poble que està envoltat d’altes muntanyes, és la viva imatge de l’Alt Pirineu: vegetació, rius i grans estanys, on podreu fer una ruta tranquil·la des de Tavascan fins al Pla de Boavi. Hi trobareu petits hotels i cases rurals ideals per fer escapades romàntiques.

Martina Braschler

 Autora: Martina Braschler


  

3. Àreu

Situat a 1.220 metres d’altitud, és l’últim poble de la vall Ferrera. Pertany al terme municipal d’Alins, i és una vall on hi regna el silenci; aïllada i verge, és l’indret ideal per fer una escapada romàntica de muntanya. A part d’Àreu, vall Ferrera té 7 poblets més amb esglésies romàniques amb molta història i patrimoni natural i cultural, amb el cim de la Pica d’Estats. Podreu visitar la X Fira del Ferro als Pirineus que tindrà lloc el 5, 6 i 7 de juliol i també les Falles d’Alins, que se celebren el pròxim 22 fins al 24 de juny.

 Església de Sant Climent d'Àreu. Autor: Xav Lladó 


 

4. Isil

És un poble que forma part del terme municipal d’Alt Àneu. Una de les festes més populars d'aquest indret se celebra el proper 23 de juny: les Falles d’Isil. És una Festa Patrimonial d’interès nacional i Patrimoni de la Humanitat. A Isil, també podreu realitzar passejos romàntics cap a la Vall d’Aran i Pla de Beret. Si us agraden els animals, també podreu visitar el Museu de l’Ós del Pallars, i acabar el dia fent un passeig en barca o altres activitats aquàtiques pel Llac de la Torrassa.

Isil

Sant Joan d'Isil. Autora: Angela Llop. 


 

5. Sort

I per últim, però no menys important, la capital del Pallars Sobirà. Sort és vila i municipi; com a vila, té 1.683 habitants que aplega el 76% del municipi. Les característiques econòmiques, socials i polítiques fa que no sigui un poble i puguem trobar més serveis que els pobles anteriors descrits. Per aquest antic poble passa el Noguera Pallaresa, on és molt famosa la pràctica del ràfting i altres esports nàutics d’aigües braves. Per la tarda, podeu fer un passeig quan cau el sol pel Passeig de les Vernedes, ben al costat del riu.

 

A més, Sort té un llegat històric memorable i s’hi aguarden grans joies com el Castell Comtal, cases de la vila, ponts i portals de l’edat mitjana. El nombre d’esglèsies és nombrós i en destaquem l’esglèsia parroquial de Sant Feliu de Sot, les restes del Castell de Sort i el portal de l’antiga vila closa de Sort. La seva festa major és l’1 d’agost i també en són destacables les fires anuals com la Fira de les Pells i la Fira de Tardor. Recorrent la riba de l’antiga llera de la Noguera Pallaresa, actualment Parc del Riuet, podreu trobar una agradable ombra per on fer un romàntic passeig.

 

I, ja que sou a Sort, sempre us podeu aturar a fer una copa al Celler de Batlliu i a la formatgeria Tros de Sort.

Sort

Autor: Gustau Erill i Pinyot.


  

Descobriu més activitats i històries per enamorar-vos d'aquests pobles i de molts altres del Pallars que valen la pena visitar al web de Turisme de Pallars Sobirà. Us hi esperem!

Juny 20, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.