932 041 041

4 pobles de la Vall de Boí amb encant

La Vall de Boí és un enclavament màgic enmig dels Pirineus. A part dels seus paratges naturals, aquesta vall disposa d'un seguit de pobles que ben segur que t'enamoren.

Descobreix aquests 4 pobles de Boí farcits d'encant, que no ho oblidis: els podràs gaudir tant a la temporada d'estiu com a la d'hivern.

 


 

 

Boí

 

 

Boí és el poble més important de tota la Vall, i de fet, és el què li dóna nom. El poble té un nucli antic emmurallat, amb el castell a la banda oest, i l'església de Sant Joan fora dels murs. A l'interior del poble hi ha la capella de la Mare de Déu del Roser, que fa les funcions d'església parroquial, i una mica distanciada al nord del poble, hi ha les restes de l'església romànica de Sant Pere de Boí.

 

El poble ha crescut força gràcies al turisme a l’hivern, però també té una afluència alta durant l’estiu. Com a conseqüència d’aquest creixement s'ha anat formant un nucli més modern al voltant de la carretera. No te'l pots perdre.

 


 

Barruera

 

 

Barruera es troba en un eixamplament de la vall de Boí, a la dreta de la Noguera de Tor. És el cap de municipi del centre d'art romànic més important de la comarca. L'edificació del nucli antic del poble es troba al costat de la solana de la carretera que recorre la vall. A Barruera són comuns les balconades de fusta treballada, cobertes per una teulada volada.

 

Els murs són de pedra i reblats, i les cobertes tenen llosa de pissarra del país. Barruera també disposa d’una sèrie d'apartaments a les afores del poble, ja que també és un centre turístic molt important.

 


 

Taüll

 

 

Taüll es troba al fons de la vall de Boí, una mica elevat al costat est de la vall. El poble disposa de dues de les esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per l'UNESCO: la de Santa Maria de Taüll, i Sant Climent de Taüll. A més a més també disposa d'una ermita també romànica lluny del nucli de població: Sant Quirc de Taüll.

 

A dia d’avui, Taüll viu totalment del turisme, tot i que encara es manté certa activitat ramadera, la tradicional d’aquesta zona. A part de les esglésies, Taüll ofereix diferents serveis als visitants: supermercats, residències-cases de pagès, hotels, bars i restaurants, botigues de roba i records, un càmping, i una petita discoteca. 

 


 

Durro

 

 

Al poble de Durro s’hi arriba per una carretera asfaltada que surt de Barruera, creua el riu i s'enfila per la costa de forma serpentina. Tot i que no té estructura de poble clos, el nucli té una imatge medieval, degut a les construccions antigues de les quals disposa.

 

El nucli urbà ha estat declarat bé cultural d'interès nacional. Les cases, pallers i bordes del nucli són d'una a tres plantes d'alçària, i són freqüents les balconades i voladius de fusta treballada que es cobreixen amb cobertes de llosa de pissarra. El poble, a quasi 1400m d'altitud, es troba sobre la riba dreta del riuet de Durro. Destaquen l'església parroquial romànica de Santa Maria, i relativament a prop del poble hi ha l'ermita romànica de Sant Quirç. Per la festa d’aquest sant, en aquesta ermita hi tenen lloc les anomenades falles de Durro.

Gener 19, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.