932 041 041

Les 10 pel·lícules sobre astronomia que no et pots perdre

Per als amants de l’astronomia i per als que volen descobrir aquest fantàstic món, a continuació us recomanem un llistat de 10 pel·lícules que no podeu deixar passar per gaudir de l’espai i tots els secrets que amaga. Us proposem la nostra selecció.

GRAVITY (2013)

El film dirigit per Alfonso Cuarón Orozco, ‘Gravity’ s’ha tornat en una de les pel·lícules més representatives d’aquesta temàtica en els darrers temps. Amb Sandra Bullock i George Clooney com a protagonistes, representa la història d'uns astronautes que tenen un accident al bell mig de l'espai mentre intenten arreglar un satèl·lit. 

 

 

Cartell de la pel·lícula ‘Gravity’. Font: Filmaffinity

 

ARMAGEDDON (1998)

Una clàssic del món del cinema que es tradueix en una pel·lícula plena d’emocions de la que no et podràs separar de la pantalla.

 

Armageddon, de Michael Bay tracta sobre com uns experts de la NASA s’organitzen per salvar el planeta de la seva possible destrucció a causa d’un asteroide que està previst que impacti contra la terra.

 

Cartell de la pel·lícula ‘Armageddon’. Font: Filmaffinity

 

CONTACT (1997)

Aquesta pel·lícula de Robert Zemeckis destaca per la seva gran veracitat científica. Basada en la novel·la de Carl Sagan, explica la història d’un grup de científics que analitzen les ones de radio que provenen de l’espai amb l’objectiu de trobar vida, i un dia s’emporten una gran sorpresa.

 

Una pel·lícula molt semblant a la realitat que combina astronomia, astrobiologia, astrofísica i misteri a parts iguals.

 

 

Cartell de la pel·lícula ‘Contact’. Font: Filmaffinity

 

APOLO 13 (1995)

‘Apolo 13’ és un clàssic dels clàssics. Dirigida per Ron Howard es considera una de les pel·lícules més representativa de què suposa un viatge per l’espai. En aquesta pel·lícula es pot veure la història de com un grup de 4 astronautes inicien un viatge a la lluna on pateixen un greu accident abans d’arribar-hi.

 

 

Cartell de la pel·lícula ‘Apolo 13’. Font: Filmaffinity

 

FIGURES OCULTES (2016)

Per les persones que els hi agradin les pel·lícules amb un to dramàtic, la història de la ficció de ‘Figures ocultes’ complirà les expectatives.

 

A través d’aquest film podem es pot veure i viure l’experiència de tres dones afroamericanes dedicades a la ciència que treballen a la NASA durant els anys seixanta. Una pel·lícula que alhora és una crítica social i de caràcter feminista, on es mostren els obstacles i dificultats que es torben pel camí fins poder participar en el gran projecte.

 

Cartell de la pel·lícula ‘Figueres ocultes’. Font: Filmaffinity

 

INTERSTELLAR (2014)

Aquesta pel·lícula dirigida per Christopher Nolan va ser un èxit de taquilles l'any de la seva estrena, i és que es podria dir que és una de les aventrues que passen a l'espai més fantàstiques.

 

Parla tant de forats negres com, relativitat del temps, dimensions paraleles i moltes més teories sempre de la mà del món de l'astronomía. Una autèntica història de la recerca d'un planeta habitable.

 

Cartell de la pel·lícula ‘Interstellar’. Font: Filmaffinity

 

2001: UNA ODISSEA A L’ESPAI (1968)

Es podria dir que és la pel·lícula per excelència de temàtica espacial. Dirigida per Stantley Kubrik es tracta d'un dels films més influents de la història del cinema. Una pel·lícula que de segur que tothom ha vist, però que no podia faltar en aquesta llista.

 

La pel·lícula narra diferents etapes de la història i de com la intel·ligència artificial es rebel·la en contra de la tripulació d'una missió de la NASA a l'espai. Una projecció que ens mostra conceptes d'astronomia i astrofísica amn una visió humana.

 

 

Cartell de la pel·lícula ‘Interstellar’. Font: Filmaffinity

 

ATRAPA LA BANDERA (2015)

Finalment, us presentem una opció per a que els més petits de la casa s’iniciïn en el món de l’astronomia. La pel·lícula ‘Atrapa la bandera’ d’Enrique Gato, és una de les millors opcions.

 

Aquesta film narra la història d’un nen que ha de salvar la lluna del malvat que vol quedar-se-la. El joc al que sempre ha jugat des de la seva habitació, es transformarà en realitat i hauran de lluitar per guanyar-lo amb l’ajuda dels seus amics i del seu avi.

 

Cartell de la pel·lícula ‘Atrapa la bandera’. Font: filmaffinity

Març 23, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.