932 041 041

Actualitat 

Notícies

El Parc Astronòmic del Montsec bat rècords al balanç del 2023

Compartir aquest esdeveniment
Tags: FGC Turisme, Parc Astronòmic Montsec, Balanç, Positiu , Afluència, Públic, 2023
  • La 9a edició del Festival d'Astronomia amb commemoració a l’any Joan Oró aconsegueix el millor resultat de la història i rècord d'assistència

 

  • Desembre del 2023 ha marcat un rècord històric amb més d'un 30% d'increment amb la visita de 3.071 persones, destacant l'impacte de l'espectacle 'The Dark Side of the Moon' de Pink Floyd

El Parc Astronòmic del Montsec tanca l’any amb unes xifres excel·lents, malgrat les obres de millora que van mantenir les portes tancades durant els mesos de febrer i març. Es va renovar el sistema de projecció i part de la instal·lació, ampliant l’aforament del planetari fins a un 26% i adaptant l’espai perquè sigui accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

 

El 2023, un total aproximat de 30.000 persones han gaudit de l’Astronòmic i de l’àmplia oferta d’activitats i propostes que s’han dut a terme durant la temporada. Una xifra amb lectura positiva si es té en compte que s'ha registrat 1.000 visitants menys que el 2022, any en què va acollir fins a 31.000 persones, tot i la tardana obertura de la temporada del parc a causa de les obres.  L’Astronòmic va donar el tret de sortida a la temporada 2023 l’1 d’abril.

 

Les xifres de l’èxit

 

El Festival d'Astronomia d'octubre, dedicat al centenari del naixement del científic català Joan Oró, ha batut rècords d'afluència amb la participació més gran en els nou anys d'existència del festival. A més, les xifres de visitants han experimentat un creixement significatiu, passant de 1.504 el 2022 a 1.612 el 2023.

 

El desembre del 2023 ha estat històric, superant en més d'un 30% el millor resultat mai obtingut en aquest mes amb 3.071 visitants, amb el millor pont de desembre dels quinze anys del Parc. Aquest èxit es deu, en part, a l'estrena de l'espectacle ‘The Dark Side of the Moon’ de Pink Floyd, en commemoració del 50è aniversari del disc. L’espectacle ha aconseguit una audiència de 822 visitants amb un 100% d'ocupació en les sessions, obligant a doblar les projeccions respecte a la previsió inicial. Aquest espectacle es mantindrà en la programació del 2024 i ja té vendes anticipades en forma de xec regal.

 

Seguint les directrius d'innovació, el Parc Astronòmic del Montsec ha incorporat nous productes propis a la seva botiga, oferint als visitants una selecció única de records relacionats amb l'astronomia i la ciència.

 

A més a més, es continua treballant  per dur a terme activitats amb les escoles, com la oferta educativa, mantenint una relació directe amb els centres educatius. Les xifres mostren un suport continuat, amb 3.843 alumnes el 2022 i 3.613 alumnes el 2023. Malgrat la temporada més curta amb els mesos de febrer i març tancats per les obres. 

 

El Parc Astronòmic del Montsec, fa balanç d'un any fructífer amb un èxit notori durant el quart trimestre del 2023, superant àmpliament els millors registres històrics i demostrant una recuperació substancial des dels temps prepandèmia. Amb un total de 8.374 visitants en aquest últim període de l’any, el Parc ha consolidat la seva posició com una destinació atractiva i popular, assolint xifres que reflecteixen un interès creixent per les activitats astronòmiques i les experiències úniques que ofereix.El Parc Astronòmic del Montsec bat rècords al balanç del 2023
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.