932 041 041

Actualitat 

Notícies

La Molina acull el 12è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual ACELL

Compartir aquest esdeveniment
Tags: La Molina, 12è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual, ACELL

La competició, organitzada la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual - ACELL, es disputarà el proper dissabte 23 de març en la modalitat de marxa nòrdica.

 

Amb aquesta nova edició, La Molina demostra de nou el seu compromís vers l'esport adaptat i dona visibilitat a la competició per a persones amb discapacitat intel·lectual.

El proper dissabte 23 de març, La Molina acollirà el 12è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual ACELL, cita esportiva organitzada per la Federació Catalana d’Esport per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual i l’estació d’FGC.

 

Enguany, la competició es disputarà en la modalitat de marxa nòrdica tot resseguint el circuit tematitzat de descoberta de la fauna de La Molina. El recorregut serà circular, de dos quilòmetres aproximadament, amb sortida i arribada a l’aparcament del Telecabina Cadí-Moixeró. La cita esportiva comptarà amb la participació de més de vint esportistes provinents del Club esportiu Alba de Reus, el club Angel APASA d’Amposta i la Fundació Estela de Tarragona. 

 

Programa 

9.00 h: Sortida cap a pistes
10.00 h: Lliurament de dorsals
10.15 h: Entrenaments i activitat lúdica esportiva
11.00 h: Inici de la competició de marxa nòrdica
13.30 h: Lliurament de premis a la plaça Telecabina
14.00 h: Dinar de germanor

 

Amb la celebració d’aquesta nova edició, l’estació gironina demostra la seva ferma voluntat de col·laborar amb les iniciatives que ajudin a fomentar i donar notorietat a l’esport blanc inclusiu. De fet, any rere any, La Molina és l’escenari de proves d’alt nivell internacional per a persones amb discapacitat, gràcies a les inversions que s’han fet durant la darrera dècada perquè tothom pugui practicar esports de muntanya. Entre la seva àmplia trajectòria destaca l’organització de proves IPC (Comité Paralímpic Internacional): els anys 2015 i 2023 va ser seu dels Mundials de Para Snowboard FIS i l’any 2013 va ser seu dels Mundials d'Esquí Alpí IPC. Alhora, pràcticament cada temporada, ha acollit Copes del Món IPC, fonamentalment de snowboard. Aquests esdeveniments han estat possibles gràcies a les inversions que ha fet La Molina al llarg dels anys per adaptar les seves instal·lacions i fer-les, així, accessibles per a tothom.

 

El Centre d'Esport Adaptat de La Molina

La Molina, a més, disposa del Centre d’Esport Adaptat (CEA), un espai en què les persones amb alguna discapacitat poden gaudir de l’esport, tant en temporada d’hivern com d’estiu. 

 

L’estació gironina destaca per ser un dels centres més avançats en recursos per a persones amb mobilitat reduïda. A través de la col·laboració amb la Fundació Johan Cruyff i l’associació Play and Train, La Molina compta amb infraestructures adequades i ofereix classes d’esquí, de snowboard i classes guiades amb professors experimentats.

 

Les places d’aparcament adaptades, el lloguer de material específic per a diferents tipus de discapacitat o l’accés a diversos indrets de l’estació fan que La Molina sigui tot un referent. Entre les principals activitats turístiques accessibles de l’estació destaquen les bicicletes de muntanya adaptades (BTT), l'skikart, el tàndem esquí o l’esquí per a persones amb discapacitat visual, juntament amb el Parc d'Aventures o el passeig en Telecabina.

 

Més informació sobre el compromís de La Molina amb l’esport adaptat aquí

 

 

La Molina acull el 12è Campionat de Catalunya per a persones amb discapacitat intel·lectual ACELL
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.