932 041 041

Crònica XII Crononiu: Torna la FGC Mountain Series

 

Puntualment A les 6 de la tarda, a l’estació d’esquí de La Molina al municipi d’Alp, com estava previst, es donava el tret de sortida de la XII CRONONIU, Campionat de Catalunya de Curses Verticals d’esquí de Muntanya, XIII Copa Catalana de Curses Verticals, FGC Mountain Series 6.0, temporada 2017-2018.

Els 101 participants, sortien simultàniament, des de la base del telecabina Alp 2500  les categories, junior masculí, i sèniors masculí  i femení, amb un desnivell per davant de 690 metres, i des de la zona de Montana, a la base del Mur de la pista Olímpica, sortien les categories Cadets masculí i femení, i Junior femení, que cobrien un desnivell de 502 metres. La innivació i la qualitat de la neu era perfecte gràcies a les instal·lacions de neu artificial de l’Estació d’Esquí de La Molina, i com sempre el temible Mur de la Pista Olímpica, posava a prova als corredors, exigint-los tota la seva técnica i esforç físic i marcant diferències.

 

La nit era especialment freda, amb una temperatura a la sortida de -4º, i a l’arribada de -12º, amb un vent important que feia augmentar la sensació de fred, que van partir tant els participants com el nombrós públic assistent i els membres de l’organització entre els que s’hi comptaven els treballadors de l’Estació d’Esquí.

Els corredors però no van defraudar, i el guanyador absolut el francès Will Juillaguet del Courchevel Outdoor Sports, travessava la línia de meta amb un temps de 32’13”, seguit del corredor català Nil Cardona de l’Ski Club Camprodon, que es proclamava Campió de Catalunya.  En Dones la guanyadora de la prova va ser la ja habitual corredora en aquesta i altres proves,  l’Andorrana, Sofia Dusautoir amb un temps de 42’12”, seguida de Maria Illa del Mountain Runners del Berguedà que es proclamava Campiona de Catalunya.

Un cop a dalt, tots els corredors, es refeien abrigant-se amb la seva roba que els hi havia pujat l’organització, i  amb un caldo calent gentilesa de la marca Aneto. Posteriorment feien el descens amb el Telecabina Alp 2500, que permet que sigui la única prova vertical on el públic assistent pot veure la sortida i l’arribada dels corredors, i facilita que a la meta els corredors rebin els ànims i aplaudiments del nombrós públic que els espera.

Ja a baix l’estació, i després d’un reconfortant pa amb tomàquet i botifarra, ofert per l’organització, es feia el repartiment de premis de la mà del President de la FEEC, Sr. Jordi Merino.

Com en els darrers set anys, l’organització de la prova, va anar a càrrec del Club “La Molina Club d’Esports”, qui a més a de ser el Club més premiat del país en Esquí Alpí, te també  una secció d’Esquí de Muntanya, amb un grup de Formació de l’especialitat.

Desembre 19, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.