932 041 041

Virós Vallferrera: Un petit enclau de pau

El Pallars Sobirà acull les estacions de Espot i Port Ainé, però  també, concretament a la Vall Ferrera, l’estació de Bosc Virós o Virós-Vallferrera, inaugurada a l’any 2001 al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Aquesta situació privilegiada al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el parc més extens de Catalunya, del qual és el municipi que més superfície al Parc ofereix un espai acollidor i tranquil al bell mig de boscos de gran bellesa natural i paisatgística.

 

          

 

Un dels límits del seu terme és la Pica d’Estats, que amb 3.143 m constitueix el sostre de Catalunya i al seu entorn podem trobar molts diversos ecosistemes.

La seva altitud màxima és de 2.200 metres i la mínima 1550, sent la base de l’estació el refugi Gall Fer, situat a 1.700 m d’altitud, una petita i antiga edificació de pedra, d’estil típic muntanyenc, restaurada i a càrrec d’un guarda. Es tracta d’un espai acollidor i equipat amb els serveis bàsics i que ofereix servei de menjar, allotjament i lloguer de material (esquís nòrdics, raquetes, trineus…).

 

      

 

Des del refugi s’obre la xarxa de pistes traçades per a la pràctica de l’esquí de fons, amb 23 kms de circuits adaptats per a tots els nivells. A més hi han 7 kms més per itineraris de raquetes i 12 específicament dissenyats per la pràctica del múixing o trineus de gossos.

És així com l’estació Bosc Virós es planteja com un nou concepte d’Estació Hivernal que ofereix la oportunitat de viure la neu i l’hivern d’una manera diferent, allunyant-se de les grans masses i enmig d’un paisatge sublim i ben conservat, però sense oblidar les comoditats, ja que compta amb bar, restaurant, allotjament, servis de lloguer de material, guies i monitors i escola  d’esquís.

A més dels 28 kms destinats a la pràctica de l’esquí nòrdic, l’estació també ofereix activitats com 3 circuits de raquetes senyalitzats per dins del bosc i circuits d’orientació amb raquetes de neu, per aprendre a ubicar-nos amb mapa i brúixola com aventurers de veritat.

 

 

 

També ofereix tallers d’educació ambiental hivernal per escolars i grups infantils per conèixer-ho tot sobre el bosc i la fauna, sortides guiades per conèixer l’explotació del ferro a la època romana, BTT o senderisme.

 

 

Febrer 13, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.