932 041 041

Vida d'un càmera confinat - Felipe Valladares

Felipe Valladares va arribar el 2005 al Pallars Sobirà, quan la vida li va donar tres voltes en l'aire i va deixar Xile per viure al Pirineu. Ara viu a Sort, des de fa 3 anys.

 

La seva vida es mou entre la fotografia de paisatge i fauna dell lloc, i des de fa un any també en el món de l'video. Combina la seva vida aquí amb viatges per temporades a Xile (el seu lloc d'origen).

 

Felipe freqüenta molt habitualment les estacions d'Espot i Port Ainé, per ajudar-nos a mostrar al nostre públic les meravelles de la neu mitjançant les seves fotos i vídeos. El coneixeu? Us el presentem!

 

Instagram: @felipevalladares.foto

 


  

¿Quan es va donar l'ordre de confinament on estaves i com et va afectar?

Estava tranquil·lament aquí, coordinant una jornada de gravació en Port Ainé amb diverses persones que servirien de models. Però òbviament es va posposar fins a nou avís.

 

 

La fotografia i la filmació és la teva passió, com estàs portant tancat a casa? Has trobat noves maneres de continuar fent el que t'agrada?

Ho porto bé, he notat diverses etapes en tots aquests dies de confinament, ara mateix assumeixo en calma el moment. Estic aprofitant de mirar més cap a dins. Aprofito de fer altres coses i donar-li descans a la meva càmera. Vaig fer massa mare per a la preparació de pa i en això estic, de forner familiar.

 

 


 

Professionalment, Com t'ha afectat l'ordre de confinament?

Professionalment em quedo sense marge de maniobra, i crec que es ve un temps complex en endavant, espero tenir la lucidesa suficient per trobar sortides a aquest nou escenari.

 

 

Emocionalment, com has viscut aquesta finalització sobtada de la temporada?

Es veia venir un tancament total de l'activitat. Pocs dies abans els meus fills ja no anaven a l'escola. De tota manera em va costar en un principi perquè tenia pensat fer diverses coses abans del tancament normal de temporada, com gravar les maquines trepitja neu treballant de nit, alguna sortida amb esquí de muntanya a Espot i Port Ainé. Ja es faran.

 

 


 

Com és el teu dia a dia? Com t'entretens, fas alguna cosa per mantenir-te en una bona forma física?

Bàsicament és intentar mantenir una rutina diària sobretot per als meus fills, que cadascú compleixi amb les tasques mínimes per mantenir la casa (habitacions, cuina, etc.), aconseguir que continuïn amb un ritme d'estudi. Aprofitem per veure documentals i pelis entretingudes, cada un té un bon llibre. D'altra banda faig menjars sabrosos i fins i tot experimentals, i com ja he comentat faig pa. Encara que sembli estrany, no és molt el temps que em sobra.

 


 

Quins consells o idees donaries fotògrafs que com tu es troben confinats?

Que deixin per una estona la seva càmera i facin coses que mai han fet. Simplement descobrir noves coses, per simples que siguin.

 

 

Què és el primer que faràs quan acabi el confinament?

Tornaré a prendre la meva càmera i m'aniré el més alt que pugui a la muntanya, em quedaré en silenci i observaré, si val la pena faré alguna foto.

 

 

Abril 27, 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.