932 041 041Amb l’arribada de l’estiu, el Parc Astronòmic del Montsec obre les portes per oferir una experiència única als amants de l'astronomia i la natura. 

Situat en un entorn privilegiat, al cor de les muntanyes de la Serra del Montsec, a la Noguera, aquesta temporada ve carregada de novetats i emocions per apropar a tots els públics els secrets de l’univers.

 

Gràcies a l'última remodelació, s’ha incrementat la capacitat del planetari, i més persones podran gaudir de l’oportunitat de viatjar per l’espai amb una experiència immersiva molt realista, que es pot gaudir tant de dia com de nit, navegant virtualment per l’espai o observant el cel en directe per la cúpula que s’obre sota l’espectacular cel del Montsec. 

La nova sala multimèdia i el nou model de simulació d’estrelles permet navegar per l’espai en 2 i 3 dimensions, i el nou format audiovisual Full Dome-360 (el més gran del món) permet veure els astres encara més a prop.

 

Al planetari de l’Ull del Montsec, instal·lació única al món, s’estrenen tres projeccions que no deixaran indiferents a ningú: Voyager, una pel·lícula que explica l’emocionant missió espacial per explorar els planetes més llunyans del sistema solar: Júpiter, Saturn, Urà i Neptú juntament amb les seves llunes. Per altra banda, CAPCOM GO!, és una projecció que convida a reflexionar sobre el gran esforç que va suposar arribar a la Lluna i, per últim, 3-2-1 Lift Off que és una història d’un hàmster científic que comença una aventura per ajudar a fer tornar un robot a la seva nau que farà divertir petits i grans.

 

A banda de la visita obligada al planetari, el Parc astronòmic ens ofereix un ventall de possibilitats per a tots els visitants, com la visita al Parc de Telescopis, a l’exterior del Centre, per veure amb els telescopis professionals el sol, la lluna o els diversos elements de l’univers.  

 

Per aprendre-ho tot sobre l’espai, l’astronomia, els planetes o les estrelles, a les instal·lacions de l’Astronòmic hi ha exposicions permanents interactives i temporals, com l’exposició dedicada a les aportacions científiques que han fet les dones dins del món de l’astronomia.

 

Un dels plats forts del Parc Astronòmic del Montsec és el cicle ‘Música sota les Estrelles’, que arriba a partir del setembre, on una vegada al mes, s’organitzen visites nocturnes i espectacles musicals d’artistes per gaudir del cel i la música sota les estrelles. 

 

Podem gaudir de totes les possibilitats del Parc Astronòmic del Montsec en l’horari d’estiu; de 1 de juliol al 11 de setembre: Dilluns tancat, Dimarts, de 18h a 2h de la matinada; De Dimecres a Diumenge de 11h a 14h i de 18h a 2h i Dilluns 11 de setembre de 11h a 15h.

 

Juliol 06, 2023
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.