932 041 041

Torre d´Eina (2.850 mts.)





El Noufonts vist desde Eina
          Com m´agrada quan m´avisen de l´oficina d´informació que  el proper dia tal , tinc una excursió amb una persona, dos o tres, les que siguin,  per anar a........ abans de que em diguin a on hem d´anar el meu cervell ja s´espera la fi de la frase: ..al Puigmal; un percentatge força elevat de les sortides guiades són al Puigmal, és llògic tenin en conte que és el cim més elevat de la vall, considerant el simbolisme amb l´excursionisme català, la seva proximitat a les grans urbs, etc.

      Però inesperadament aquest  cop la frase ha acabat amb la Torre d´Eina! Fantàstic personalment serà la segona vegada que m´hi acosto treballant, l´altra vem anar fins Cambre d´Aze, i en seguida m´agafa una motivació especial ja que normalment la gent no ho demana d´anar aquí a la Torre d´Eina.



Pujant a Coll d´Eina

    És una excursió força llarga ja que cal entendre que la Torre d´Eina queda en la carena que va a Cambre d´Aze, endins de territori francés i és exigent en quan a horari i desnivell, cal contar unes 5 hores tot plegat: anada i tornada. Hi vaig amb la Noelia, i de seguida veig que ens entendrem bé, enfilem la Vall d´Eina i cap a adalt al coll a bon ritme, es nota que està enforma. Em comenta que la informació de la Torre d´Eina l´ha trobat per internet per un blog d´una gent i aixó em motiva molt ja que aquesta és la meva fixació actualment: aconseguir  fer un blog de muntanya de la vall on trobar informació precisa, comentaris, fotos, històries. És més, m´ha donat idees com les de fer una fitxa tècnica; hi ha gent que només li interessa les dades tècniques i no tota la meva verbòrrea ,donçs espero estrenar la fitxa tècnica amb aquesta excursió!!.


La cresta de Torre d´Eina a Pic de Boc



     El dia acompanya força bé, en arrivar al coll d´Eina bufa una mica de vent, res que no sigui normal a aquestes alçades....... fem el Pic d´Eina (2.789) i ens anem cap a la Torre d´Eina (2.850). El paisatge d´aquesta part de la muntanya és espectacular.  Devant, el nostre objectiu la Torre d´Eina, s´alça del fons de la vall fent honor al seu nom deixant a l´Oest una vertical vessant molt propícia per fer alpinisme a l´hivern. Acompanyen a aquest entorn la cresta del Pic del Boc, la torre d´en Xillén; a l´altra costat es pot veure perfectement la cresta del Pic Rodó a l´Anyeller, interessant i fàcil escalada. L´estanyet proporciona a les vaques un entorn paradisíac. 



Pujant a Torre d´Eina 
    
 Quan arrivem al coll de la Torre d´Eina ens sorprenem com, de cop i volta, el vent sembla que s´hagi emprenyat amb el món hi hagi decidit castigar aquest punt del planeta terra. Collons com bufa! gairebé ens tira a terra, hi faig un video del moment. Arrivem al cim i el dia ha girat una mica sembla que vol ploure i ens hi estem poc temps; girem cua i busquem un aixopluc per cruspir una mica que ja toca. Per tornar desferem el camí fet i avall que fa baixada. Es pot fer una ruta circular baixant cap a l´estanyet per camins d´isards i després remuntar a coll de Noufonts per coll d´en Bernat però cal preveure una jornada ben llarga. 






Ja es veu el piolet de ferro del cim!

Hora de dinar


Magnífica vista de la vall amb l´Estanyet a primer terrme



Hores més tard som a Núria disfrutant del magnífic moment de matar la set amb un bona gerra de cervesa; sempre em queda el dubte de si realment faig esport per tindre una bona excusa per disfrutar d´una bona cervesa!!.




   







P.D.: Aviat faré la fitxa tècnica!!

Texte: David Codony
Fotos: Noelia i David


Septembre 03, 2011
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.