932 041 041

Taller artesanal amb llana de l'Obrador Xisqueta a Port Ainé

El dissabte 11 de gener l’Obrador Xisqueta organitzarà un taller de llana a Port Ainé perquè pugueu apropar-vos al producte de la llana, descobrir el seu tractament i realitzar la peça que més us agradi. 

Estareu treballant una matèria primera local, al mateix temps que donareu visibilitat als artesans i pastors de proximitat i, sobretot, descobrireu un munt de curiositats!

 

Què es farà al taller?

 

En els tallers de Xisqueta aprendreu la importància del nostre territori, comprendreu que la llana és un material natural i versàtil amb la qual podreu construir allò que vulgueu i després, endur-vos la peça acabada a casa. Podreu fer flors, joies, clauers, titelles de dit i un munt de coses més perquè sempre estan oberts a propostes i modificacions per tal d’adaptar-se a les vostres necessitats i idees!

Els tallers estan pensats per a tots els públics, grans i petits, perquè ben segur que tothom s’ho passarà molt bé!


 

Sobre l’Obrador Xisqueta


Xisqueta és la marca del projecte que emprèn l’Associació Obrador Xisqueta al Pirineu Català, la qual vol recuperar l’ofici català valorant la llana d’ovella de raça Xisqueta i Merino de la península i, així, donar suport als pastors i pastores que protegeixen aquesta raça. L’associació ha creat un col·lectiu d’artesanes que transformen la llana, exploren el seu potencial com a matèria primera i, alhora, reviuen la tècnica de l’artesania.

 

o La Llana: el recurs local

 

La llana és un teixit artesà local que s’ha de treballar amb talent, però encara més important, s’ha de treballar amb ganes. L’Associació Obrador Xisqueta fomenta treballar amb un recurs propi, transformar-lo localment i vendre’l de forma directa. Per aquesta raó, cada any es compra la llana sota criteris de preu justos als pastors i pastores de la Vall d’Àssua. Els més de 25 ramats d’ovelles han proporcionat una llana d’alta qualitat.

 

o La tècnica de l’artesania

 

El projecte Xisqueta ha format un teixit artesanal amb diferents persones de les valls de la comarca del Pallars Sobirà. Aquestes han conformat l’equip de treball del projecte i elaboren una part molt important dels productes de cada col·lecció, realitzant peces úniques.

 

En el tractament de la llana, es treballen diferents tècniques com ara el feltre, el ganxet, el teler, la tricotosa i les agulles de teixir. El color d’aquestes peces s’aplica posteriorment amb tints naturals procedents de plantes i/o insectes.

 

o Les fires: producte Km0

 

La marca Xisqueta viatja per Catalunya per participar en fires que promouen l’artesania i els valors del projecte, basats en els productes de proximitat, fets sota uns criteris ètics i responsables i amb la matèria que ofereix la natura, recuperant les pràctiques ancestrals de l’artesania, sense deixar de banda la innovació del sector. 

 

Xisqueta ofereix una moda ètica, aquí podeu fer un ull a la nova col·lecció


 

Les inscripcions són gratuïtes però les places són limitades així que afanyeu-vos per apuntar-vos-hi a:

 

-Recepció de l'Hotel Port Ainé

[email protected]

-Telèfon: 973 627 627

 


Desembre 19, 2019

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.