932 041 041

ca

L'actualitat del Grup FGC 

El Blog

Sant Joan, una nit màgica al Berguedà

La nit de Sant Joan és una nit màgica on celebrem l’arribada del solstici d’estiu, la nit més curta de l’any. Tradicionalment s’han fet fogueres i falles, castells de focs, correfocs, i s’han llençat petards la nit de Sant Joan per les propietats vivificadores, purificadores i renovadores del foc, que acaba amb lo vell i fa iniciar lo nou.

Una nit senyalada al calendari en que tots els pobles, en major o menor mesura, plantegen activitats o programes especials. I el Berguedà no és diferent.

A Guardiola del Berguedà, població situada als peus de la serralada del Parc Natural Cadí-Moixeró i amb llocs d’interès turístic com la Mina de Petroli de Riutort o el Monestir de Sant Llorenç, la festa començarà el dia 23 a les 21:30 h amb l’arribada de la tradicional flama del Canigó. Aquesta flama iniciada al cim del mateix nom i repartida per tota la geografia catalana mostrant així la germanor dels pobles, encendrà la foguera del barri de Bastareny a les 21:45 h.

 

 

Després de l’encesa de la foguera es repartirà la tradicional coca amb moscatell a tots els assistents i seguidament serà el torn del correfoc a càrrec dels Diables de Sant Andreu. La seva desfilada tindrà el seu fermall d’or amb un Castell de focs a la plaça de l’estació i un espectacle sorpresa.

I la festa no acaba aquí! No hi ha celebració sense ball, per la qual cosa, el grup Banda Sonora oferirà música en viu i la nit finalitzarà amb una sessió de discomòbil amb Emili Carrillo.

A la població de La Pobla de Lillet es realitzarà l’arribada de la flama del Canigó amb la seva posterior encesa de la foguera.

Seguidament, es donarà pas a la lectura del manifest i al ball!

 

Juny 12, 2018
Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.