932 041 041

Salomon Ultra Pirineu 2018...i ja en van 10!

10 anys després de la primera edició del festival de curses de muntanya que s'organitzen al Parc Natural del Cadí Moixeró, la cursa segueix essent una de les cites ineludibles del calendari trailrunner

 

Per desè any consecutiu l'estació de La Molina ha donat tret de sortida a la Salomon Ultra Pirineu, una de les competicions d'alta muntanya més dures del nostre país. Enguany 3000 inscrits han corregut en les diverses competicions: la Ultra Pirineu, la Marató, la Nit Pirineu, la Pirineu XS i la novetat d'aquesta edició, la Mitja Pirineu.

 

Imatges de la sortida. Foto d'Oriol Batista

Els corredors esperen el tret de sortida - Fotografia: Oriol Batista

 

Jessed Hernández, el corredor d'Estana, repeteix triomf 9 anys després corrent a casa 

 

La Salomon Ultra Pirineu, competició estrella, ha celebrat un aniversari inesperat: Jessed Hernández, que va guanyar la primera edició de la Salomon, ha tornat a vèncer deu anys després. El català ha superat els 110km i 6800 metres de desnivell en un temps de 12 hores, 25 minuts i 36 segons seguit de ben a prop per Zaid Ait Malek, amb qui s'ha batut frec a frec en bona part de la competició fins que l'atleta marroquí ha afluixat per molèsties al genoll. Malek, que ha passat un dels anys més durs de la seva carrera, s'ha mostrat visiblement emocionat quan ha creuat la línia de meta envoltat pels aplaudiments dels seguidors que els esperaven a Bagà.

En categoria femenina ha estat la russa Ekaterina Mityaeva, que l'any passat va haver de conformar-se amb el bronze, qui s'ha superat a si mateixa alçant-se amb el primer lloc en aquesta edició. Darrere seu han arribat l'atleta polonesa Magdalena Laczak i en tercera posició la catalana Roser Espanyol, que no participava en la Ultra des de la seva primera edició.

 

Ekaterina Mityaeva en un moment de la competició - Fotografia: Oriol Batista

 

Pablo Villa repeteix títol i la Nit Pirineu repeteix el seu èxit.

 

A la Marató els guanyadors han estat Pablo Villa, que fa doblet de títol amb què es va endur l'any passat a la Ultra, i la cambrilenca Ingrid Ruiz que, en una evolució espectacular, ha deixat enrere l'onzena posició que va obtenir el 2017.

Els que estrenaven la Mitja en aquesta edició s'han trobat amb unes condicions immillorables i un gran caliu de públic. Eli Gordon, guanyadora en la categoria femenina, es mostrava satisfeta i sorpresa pel resultat obtingut però tots els testimonis de la cursa han tingut clar que la tenacitat que l'ha mantingut constant tota la carrera feia olor de podi des d'un primer moment.

La Nit Pirineu, que se celebra a La Molina, ha tingut enguany una gran afluència. La cursa vertical de 5km, que accepta tant a aficionats coma  professionals, ha declarat vencedors a Sergi Brau i a Gisela Carrion, per davant de la berguedana Claudia Sabata. Sota un temps immillorable i un cel net els corredors han estat animats en tot moment per familiars, amics i aficionats a l'esport d'alta muntanya. 

 

 

Nicolas Molina, primer en la categoria noves promeses i segon en la general de la Nit Pirineu.

 

 

Octubre 01, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.