932 041 041

dia d'esquí

 

1. ROBA

 

Abans d’anar a esquiar, és imprescindible anar ben equipat i no deixar-se res. Per aquest motiu, recomanem vestir-se amb diferents capes, però sempre amb roba que sigui còmoda i que faciliti la sortida d’humitat corporal a l’exterior per mantenir el cos sec.

 

 1.1 PRIMERA CAPA

Com a primera capa es pot utilitzar roba tèrmica. Per exemple una samarreta tèrmica, unes malles tèrmiques que ens cobreixin tot el cos i uns mitjons gruixuts i llargs a poder ser especials d'esquí que siguin transpirables i que suportin la fricció. Si es dubta de la talla de mitjons, és millor agafar una talla petita, ja que si són grans poden fer-se arrugues i fer-nos mal.

 

La roba tèrmica permet estar a una temperatura adequada a la vegada que dona lleugeresa en el moviment.

 

 1.2 SEGONA CAPA

Per aquesta capa, el recomana utilitzar una jaqueta del tipus polar que depenent del temps que faci pot ser més o menys gruixuda o bé una jaqueta tallavents. Aquestes peces de roba permeten mantenir la calor corporal del cos alhora que protegeixen del fred i del vent.

 

 1.3 CAPA EXTERIOR

La capa exterior estaria composada per la jaqueta d’esquí i els pantalons. En el cas de la jaqueta, és important que sigui impermeable i lleugera. En el cas dels pantalons, també han de ser impermeables i gruixuts, però que permetin tenir la màxima mobilitat.


A banda, és aconsellable que els colors de la roba siguin vistosos, perquè en cas d’accident puguis ser localitzat més fàcilment.

 


 

2. COMPLEMENTS

 

 2.1 ULLERES D’ESQUÍ

Pel que fa als complements, és essencial duu en tota ocasió unes ulleres d'esquí. També hi ha l’opció de portar ulleres de sol, però en aquest cas recomanem que siguin ulleres homologades per la pràctica dels esports de neu.

 

Els raigs de sol que reflecteixen a la neu són molt perjudicials per a la vista, per tant, aquest complement és primordial. Pel que fa al tipus d’ulleres, les d'esquí s’ajusten perfectament al cap sense que caiguin gràcies a la goma elàstica. D’altra banda, aquest tipus d’ulleres no són de vidre i en cas de caiguda no hi haurà risc que entrin cristalls als ulls o ens tallem.

 

ulleres esquí

 

 2.2 GUANTS

Les nostres mans també han d'anar protegides, ja que són una de les extremitats amb més sensibilitat al fred. En aquest cas recomanem que els guants siguin impermeables i que permetin mobilitat als dits. És important que els guants s’ajustin bé al canell per evitar qualsevol pèrdua de calor.

 

 2.3 CASC

El casc és un element imprescindible per la pràctica de l’esquí, perquè protegeix el cap de qualsevol caiguda i evita una lesió greu. És crucial portar un casc homologat que s’adapti a les necessitats de cada esquiador. El casc ha de ser rígid i que cobreixi les orelles, perquè protegeix en el moment de les habituals caigudes laterals.

 

 2.4 CREMA SOLAR

Tot i que la crema solar pot passar desapercebuda, a l’hora d’esquiar és un element fonamental per protegir la pell del reflex de la neu i del fred. La crema s’ha d’aplicar entre 15-30 minuts abans d’exposar-nos als rajos solars i després, cada dues. Si està ennuvolat es pot renovar l’aplicació de la crema cada 3 h o 3.30 h. També es recomana protegir-se els llavis amb una protecció especial.

 

 2.5 SABATES ESTIL DESCANSOS

Després d’un llarg dia d'esquí, que millor que descansar els nostres peus d’estar tot el dia amb les botes posades. Les sabates d’estil descansos seran unes bones aliades per agafar forces per la segona jornada d’esquí gràcies a la seva lleugeresa i el seu material, ja que permeten que els peus es relaxin i estiguin calents.

 


 

3. MATERIAL D'ESQUÍ

 

Saber la talla de la roba especial d’esquí és fàcil, ja que és la mateixa que la nostra roba habitual. Però i la talla dels esquís o les botes, com sabem quina escollir?

 

material esquí


 3.1 ESQUÍS

Els esquís han de proporcionar lleugeresa en el lliscament al mateix temps que donen seguretat i progressió. En el cas de la talla, la mida variarà segons la modalitat d’esquí que es practica per això s’ha de tenir en compte el nivell d’experiència i la constitució física de l’esquiador (pes i alçada).

 

En el cas de l'esquí alpí, el que es practica a les pistes d'esquí, és important que siguin força estrets, ja que són més reactius d'una corba a l'altra i la seva agarri és millor.

 

 3.2 BOTES D’ESQUÍ

Les botes han de formar un duet perfecte amb els esquís, han de ser còmodes i donar la subjecció suficient per protegir el peu de possibles lesions. Les botes d’esquí alpí permeten poca mobilitat i una fixació a l’esquí més forta. S’ha de tenir en compte diversos elements com la talla, la flexió, la forma de la carcassa i de la canya de la bota, sobretot per a esquí alpí.

 

 3.3 BASTONS

Els bastons són considerats com els “oblidats de l’esquí”, i poden semblar que només són un accessori, però ajuden molt a moure's i a mantenir l'equilibri. És essencial trobar la mida adequada i el model adaptat al tipus d'esquí.

 

Un truc molt pràctic per saber quina és la talla que necessitem és girar el bastó agafant la part que toca la neu i, per tant, que el mànec toqui terra, si el braç forma un angle recte, són de la mida correcta.

Febrer 15, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.