932 041 041

 

Tot això és el que necessites saber pel teu primer dia d'esquí

1. Primer de tot tria una estació que s'adeqüi a les teves preferències o necessitats.

 

Fes-te una pregunta: “on visc i quina estació m’és més accessible?”. També pots pensar si hi vols anar amb la família i si t’interessa passar uns dies tranquil i rodejat dels teus. Et mous en transport públic? Busques una opció més econòmica? Totes aquestes opcions les pots trobar a les diferents estacions de FGC!

 

 

 

2. Consulta la meteo.

 

Abans de sortir a esquiar, planifica la teva esquiada consultant la previsió meteorològica. És molt important per saber si cal portar cadenes en cas que vinguis amb vehicle privat, si el vent pot dificultar-nos el primer dia d'esquí, si ha de nevar o fer massa fred... A la nostra web pots consultar el temps i la previsió d’estat de les pistes a l’infoneu.

 

També pots mantenir-te informat amb l'App de Vall de Núria.

 

 

3. Cal estar ben hidratat, ben alimentat i descansat.

 

Comença bé el dia: esmorza bé i deixa un parell d’hores per a realitzar la digestió. Pots portar fruits secs, barretes de cereals o galetes a les butxaques de l’abric. Són perfectes, ja que aporten energia i són còmodes a l’hora de dur-les a sobre! Consulta aquí els serveis de restauració que t'ofereix Vall de Núria! 

 

 

 

4. Equipa’t amb el material necessari.

 

Primer de tot, cal un bon casc per evitar lesions greus. Fixacions de bona qualitat, mitjons que s’ajustin al teu peu, i botes triades curosament.  No pateixis si no tens el material, a La Molina podràs llogar tot el material que necessitis. Oferim servei de lloguer de material, tant per a adults com per a infants, per a la pràctica dels diversos esports d’hivern com són l’esquí, l’snowboard i les raquetes de neu.

 

 

5. Quin forfet has de comprar?

 

Si fas els primers passos a la neu, l’ideal per a tu és el forfet de debutant. Aquest forfet et permet accedir a totes les pistes de debutants. Per què pagar per tots els remuntadors i pistes si els primers dies no les podràs utilitzar totes? Ens adaptem a tu ;) Quan estiguis preparat/da per descobrir totes les pistes de Vall de Núria, podràs trobar tots els preus aquí.

 

 

6. Calca’t els esquis seguint els següents passos:

 

Tria una zona sense pendent que t’ajudarà a mantenir l’estabilitat; col·loca els esquís sobre la neu en paral·lel, comprova que les fixacions estan obertes per col·locar les botes i tanca-les bé; fixa les botes a l’esquí col·locant primer la punta de la bota a la part davantera de la fixació i després pressionant el taló cap avall. Repeteix amb l’altre peu ajudant-te dels bastons per no perdre l’equilibri. Finalment, retira la neu que s’hagi quedat a la bota o a l’esquí i encara a poc a poc el pendent per poder lliscar.

 

 

7. Per evitar frustracions i accidents, recomanem contractar un professor.

 

A Vall de Núria tenim diverses escoles d'esquí i snowboard distribuïdes al principals punts de l'estació, i  ofereixen un gran ventall de cursets que s'adapten a les necessitats de cada alumne: classes d'esquí, snowboard i telemark, excursions en raquetes... tots tant en format particular com col·lectiu.

 

Pots trobar més informació aquí.

 

 

8. Segueix sempre les normes de seguretat:

 

      • No facis fora pistes si no tens experiència: la neu no està tractada.

 

      • Sigues conscient del teu nivell. Pots demanar un mapa per orientar-te i per conèixer la dificultat de cada pista: les verdes i les blaves són idònies per als debutants, amb poc pendent i molta amplitud. Les vermelles i les negres reserva-les per més endavant!
      • Evita aturar-te entorpint la trajectòria d’altres esquiadors.

 

      • En cas que presenciar un accident, segueix la norma bàsica PAS: Prevenir Avisar Socòrrer. Senyalitza també el lloc de l'accident, així sereu més visibles pels equips d’emergència i per la resta d’esquiadors.

 

 

9. Abriga’t bé.

 

Si portes la i així mantindràs la temperatura corporal i evitaràs algunes lesions. La roba que hauries de dur a sobre és un mono, un tallavent, guants i una gorra. Una altra part molt important són les ulleres de sol homologades i la crema solar. També pots realitzar un petit escalfament abans de calçar-te els esquís. Mai pots prevenir tots els riscos, però si una part d’ells!

 

 

 10. No et desesperis!

 

És normal caure els primers cops, però un cop agafes ritme és un no parar!

Desembre 16, 2019

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.