932 041 041

Què és l'esquí nòrdic i on practicar-lo?

Els últims anys Catalunya ha experimentat una crescuda en la pràctica de modalitats d’esquí alternatives a l’esquí alpí, com l’esquí nòrdic. Si vols saber-ho tot sobre aquesta modalitat, i on trobar espais per practicar-lo, has topat amb el post adequat!

 

L'esquí nòrdic és una disciplina d'esquí que comprèn tots els tipus d'esquí no fixats en el seu taló. I això què vol dir? Vol dir que en la seva pràctica, el taló de la bota no va fixat a la base dels esquis. Una diferència substancial amb l’esquí aplí. El tradicionalment més practicat a Catalunya.

 

Modalitats com l’esquí de fons, l’esquí telemark, o el biatló, són pròpies de l’esquí nòrdic. Quan parlem d’aquest esport, posem sobre el paper un esport suau, que no requereix d’impacte articular i amb un baix risc de lesions. Alhora, et permet gaudir de grans paisatges nevats. De fet, és un esport molt recomanat per a la recuperació d'alguns esportistes. 

 

La tècnica clàssica de l'esquí de fons és la més tradicional ja que és la que prové directament de les formes primitives de desplaçar-se per la neu. És la més senzilla d'aprendre ja que els gestos bàsics procedeixen del moviment de caminar al que cal afegir un lliscament i una força de braços a través dels bastons. Si ets novell i pateixes per si no te’n surts, no pateixis. Les màquines que preparen les pistes marquen un rastre a la neu i els esquís es canalitzen en la traça i així no s'entrecreuen i es manté l'equilibri amb més facilitat. Ho has de provar!

 


 

Viu el nòrdic!

 

Amb Tot Nòrdic, la marca comercial de les estacions d’esquí nòrdic de Catalunya, podràs practicar aquesta modalitat d’esquí. A més, amb el forfet de temporada de qualsevol estació de FGC, tens accés gratuït a totes les estacions de Tot Nòrdic. Consulta aquí la resta d’avantatges del FORFETS FGC Turisme - Temporada 2019 -2020




 

On podem practicar-lo?

 

1. TAVASCAN

 

 

Tavascan està situada al Pallars Sobirà en ple centre del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Un lloc familiar on gaudir de l’esquí i de la tranquilitat total en un marc incomparable d’alta muntanya. Es una estació que a més d’oferir circuits d’esquí nòrdic, s’hi pot practicar també esquí alpí i és la base per a la pràctica de altre activitats hivernals com el esquí extrem, el freeride o l’esquí de muntanya. La base de l’estació és el refugi de la Pleta del Prat.

 



 2. GUILS DE FONTANERA

 

 

Guils Fontanera, situada en plena Cerdanya i a 12 km de Puigcerdà i amb 34km de pistes, i 10km adaptats a raquetes de neu. La seva situació en una vessant d’influència atlàntica garanteix més temps d’innivació. L’estació gaudeix d’unes magnífiques vistes panoràmiques als cims i a la Vall de la Cerdanya.

 


 

3. LLES CERDANYA

 

 

Lles, situada a la Cerdanya i amb impressionants vistes a la Serra del Cadí i a la Vall de la Cerdanya. En el refugi és on de ben petit en Kiilan Jornet va fer les seves primeres passes a la muntanya i a la neu. El seu pare, Eduard Jornet, va ser durant uns anys el guarda del refugi. La connexió amb l’estació d’Aransa proporciona 67 km. d’esquí el que la converteix en un dels més grans dominis d’esquí nòrdic. El refugi de Cap del Rec és el centre de nombroses activitats estiu i hivern.

 


 

4. ARANSA

 

 

Aransa es troba situada a la Cerdanya, a 5 km del poble d’Aransa. Els seus circuits transcorren per boscos extraordinaris que alternen amb vistes a la Serra del Cadí i la Vall de la Cerdanya i l’Alt Urgell en les parts més altes. Està connectada amb la veïna estació de Lles el que proporciona un extens domini esquiable.

 


 

5. SANT JOAN DE L’ERM

 

 

L'estació de Sant Joan de l'Erm està situada entre l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà i dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

El més característic és la varietat de circuits que transcorren per espectaculars boscos d’avets, bedolls i pi negre. El refugi de la Basseta és el principal nucli de l’estació i centre de moltes activitats al llarg de tot l’any.

 


 

6. TUIXENT-LA VANSA

 

 

Tuixent-la Vansa, situada a la cara nord del Massís del Port del Compte i amb unes magnífiques vistes al Pedraforca i a la Serra del Cadí. De fàcil accés i molt propera a la Catalunya Central.

La Vall de la Vansa i Tuixent ofereix activitats al llarg de tot l’any i és un important centre de serveis.

 


 

7. VIRÓS-VALL FERRERA

 

 

Virós-Vallferrera estroba situada al Pallars Sobirà dins el Parc Natural de l’Alt Pirineu, en un entorn ideal.

El refugi del Gall Fer, obert tot l’any, és el principal centre de l’estació des d’on es poden realitzar tot tipus d’activitats en un indret de especial interès natural. No t'ho perdis i visita-la!

 

Desembre 07, 2021

Explora el territori amb nosaltres

FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.