932 041 041

Viu una setmana al bosc amb el Projecte Boscos de Muntanya

Sents una connexió especial amb la natura? Ja tens el primer requisit per formar part del Projecte Boscos de Muntanya!

   “El bosc no ens necessita, nosaltres necessitem el bosc!”   

 

Vivim en un món cada cop més artificial, i cal que reflexionem sobre la nostra connexió amb l'entorn natural per interioritzar quant depenem d'ell i com l'estem tractant. És per això que es va crear aquest projecte, per descobrir maneres divertides i apassionants d'experimentar i promoure una relació sana i sostenible amb la natura, i en particular amb els boscos del pirineu català.
 

Els boscos dels Pirineus formen la massa forestal més extensa del país i són majoritàriament de propietat pública perquè compleixen importants funcions que ens beneficien a tots, des dels petits pobles de muntanya fins a les grans ciutats. Per això són un gran exemple de la necessitat que tenim els humans de cuidar el nostre entorn natural.

 

Endinsa’t al bosc i viu una setmana en plena natura!
 

 

Sobre el projecte
 

Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la conservació i la millora dels boscos i paisatges de muntanya als Pirineus catalans. La seva seu es troba a Llavorsí (Pallars Sobirà), al cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Bergwaldprojekt Catalunya forma part de la Fundació Bergwaldprojekt, nascuda a Suïssa el 1987,  que avui dia és present a 4 països: Suïssa, Àustria, Alemanya i Catalunya.

El 2007 Bergwaldprojekt Catalunya va arribar als Pirineus catalans per a donar resposta als reptes que es presenten als boscos de muntanya catalans, adaptant a la nostra realitat el model de Bergwaldprojekt Suïssa. Des de llavors, han treballat de forma ininterrompuda apropant les persones al bosc i difonent els valors i els beneficis que ens proporcionen els boscos i paisatges de muntanya.

  

Quina és la seva misió?


La missió de l’organització és promoure el manteniment, cura i protecció del bosc i del paisatge en l’àmbit de muntanya mitjançant actuacions de silvicultura i gestió forestal, i fer difusió per a la millora del bosc i la seva conservació. Enguany s’han marcat el repte d’arribar als 500 voluntaris.

 


 

Com puc fer de Voluntari?
 

Inscriu-te a una estada! > INSCRIPCIONS

 

La millor manera d’assolir el propòsit de l’organització és endinsar les persones al bosc. Organitzen estades de voluntariat per a adults, integrant els participants en les tasques de gestió forestal que prèviament acorden amb propietaris i gestors.

 

 

 "Els instints naturals es perden en estat domèstic". -Charles Darwin- 

 


 

Preguntes freqüents sobre les estades:

 

Durada:

Les estades tenen una durada d'una setmana. Arribem la tarda d'un dilluns i ens establim a l'allotjament previst per a cada projecte. De dimarts a divendres: matinem, esmorzem, anem a treballar i dinem a bosc. A mitja tarda tornem a l'allotjament on més tard s'ofereix el sopar. El dissabte fem una excursió i el diumenge al matí finalitza l'estada (dissabte tarda en el cas d'Espinavell).

 

Transport: 

A tots els projectes s'hi pot arribar en transport públic. El primer i últim dia es recullen/entreguen els participants en un lloc concret per a cada projecte (el punt de trobada s’indica als participants amb plaça confirmada, amb antelació de dues setmanes a l’inici de l'estada de voluntariat).

El trasllat fins el campament es realitza amb vehicles de l'organització i/o vehicles dels participants, segons projecte. Per minimitzar la petjada ecològica, l'organització enviarà als participants de cada setmana que així ho desitgin, un llistat de contactes per tal de compartir vehicles

 

Allotjament:

Al projecte a Ginestarre (Esterri de Cardós), ens allotgem sota cobert, en una antiga casa pairal en restauració: hi ha lliteres, però cal dur sac de dormir.

Al Projecte a Massís de l’Orri muntem un campament a l’aire lliure: cal sac de dormir, màrfega i tenda de campanya.

A Espinavell dormim en un refugi al mateix poble i només s'ha de portar sac de dormir.

Alimentació: 

El servei de cuina corre a càrrec de l’organització. Seguim una dieta equilibrada feta per una dietista. Mengem poca carn, productes ecològics i de Km.0 en la mesura del possible.

El menú és únic per a tots els participants: Vegetarians, celíacs i intolerants alimentaris, ho hauran de notificar en el formulari d'inscripció. Si necessiteu algun producte en concret, us el podeu portar de casa.

 

Feines al bosc:

Cada matí, en funció de les condicions del bosc i del grup, s'organitza la distribució de tasques. L'equip del projecte orienta als participants en les feines. Col·laborem amb els propietaris dels boscos i amb gestors institucionals (ajuntaments, parcs naturals, enginyers forestals comarcals...).  

Les tasques varien en funció del projecte, consulta aquesta informació a la descripció de cada projecte.

 

Equipament personal:

Treballem entre 1.300 i 2.000 metres d'alçada, en clima d'alta muntanya, tant si neva com si plou. A l'estiu tant pot fer calor com fred!

Una roba adequada ens pot evitar moltes incomoditats. Aconsellem que porteu roba d'abric i també d'estiu (abrigar-se per capoes), incloent peces de recanvi per als dies plujosos i impermeable.  És imprescindible unes botes de muntanya de canya mitja o alta i calçat de recanvi, així com un bon sac de dormir, una motxilla petita de dia, cantimplora i una llanterna de butxaca. 

Recomanem portar gorra, protecció solar, ulleres de sol, repel·lent d'insectes i allò que penseu que us pot ser útil a l'aire lliure. Un equipatge/motxilla per persona.

 

 


 

Com puc col·laborar si no puc anar a les estades?


Vols ser part del projecte i fer-lo créixer? Fes-te soci/sòcia de Projecte Boscos de Muntanya o col·labora com a empresa i ajuda a seguir treballant pels boscos de muntanya

 

Fes-te soci!

Fent-te soci/sòcia de Projecte Boscos de Muntanya contribuiràs a la millora dels boscos i els paisatges dels Pirineus i faràs possible que més gent prengui consciència de la importància de protegir aquests ecosistemes.

A més, per ser soci/sòcia tens accés a descomptes en allotjaments rurals i restaurants, activitats de lleure i diversos establiments i botigues d’artesania.

 

Pots fer-ho aquí: www.projecteboscos.cat/socis

 


Fes-te col·laborador! 

Tens idees per millorar la nostra relació amb els boscos? Tots som protagonistes: particulars, famílies, administració, entitats i empreses. ​ Poseu-vos en contacte amb l'organització per concretar què podeu fer junts.

 

Pots fer-ho aquí: www.projecteboscos.cat/col-labora

 

Maig 28, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.