932 041 041

El ciclisme és un valor en alça! El passat cap de setmana, el dissabte 14 de Juliol, la Molina Bikepark de la mà de Laura Celdrán i Doménica Woman Cycling, va acollir el primer Curs de Descens per a Dones.

 

 

L'esport està de moda i les modalitats de ciclisme de Muntanya (Mountain Bike, MTB) més gravity, com l'enduro i el descens, comencen a acollir grans iniciatives per al seu foment. El passat cap de setmana, 14 de juliol, es va celebrar el primer Curs de Downhill per a dones i va ser tot un èxit.

Onze dones van poder gaudir d'aprendre la tècnica per pilotar una bicicleta de descens, guiades per la instructora de MTB Laura Celdran, al BikePark La Molina (Comunitat de Catalunya). A més, ho van fer amb una convidada molt especial: Manuela Vila-seca de l'equip Buff d'Ultra Trails de Muntanya, que no va voler perdre l'oportunitat d'endinsar-se en aquesta apassionant disciplina de ciclisme de muntanya.

 

 

Per què un curs de MTB per a dones?

Li preguntem a Laura Celdran, per què un curs per a Dones?, quines diferències hi ha amb un curs per a homes?: "Portem any i mig treballant en aquesta iniciativa de foment del ciclisme FEMENÍ i hem après que, quan se celebren aquest tipus d'esdeveniments en els quals els integrants són dones amb un nivell de tècnica similar, l'empatia que es crea en el grup afavoreix la confiança de cada integrant. És a dir, el fet que elles s'adonin que totes són iguals, que totes tenen inquietuds i pors, els porta a un punt de confiança mental en què, amb una correcta guia, totes creixen COM EQUIP, motivant-les unes a les altres , deixant prejudicis de banda per "permetre" aprendre.

Realment la tècnica del MTB és la mateixa tant per a una dona com per un home. La diferència rau en com s'explica la teoria depenent del tipus d'alumne. Per exemple, per a una dona és molt important entendre perfectament el racionament lògic de cada maniobra i tenir els passos clars abans de provar-la."

 

El que elles diuen ...


M. Ángeles Martinez Ordinas: "Aquesta experiència m'ha ajudat a tenir més consciència del meu propi cos damunt d'una bici i més seguretat a l'hora d'afrontar els reptes que se m'ha presenten a la muntanya. Treballar només amb dones et dóna més confiança per a realitzar els exercicis davant del grup, i adonar-te que el triomf d'una mateixa és el triomf de totes, quan les coses surten bé. "

Miriam López Cardero: "Aquests cursos són unes experiències molt guai! Coneixes a noies com tu, que tenen ganes d'aprendre i poc a poc cadascuna dóna el seu puntet. Moltíssimes gràcies a la profe Laura Celdran pel seu temps i la dedicació que ens aporta a cada curs i la paciència ... Sempre amb un somriure i creient més en nosaltres que nosaltres mateixes! Mil gràcies també a Doménica per l'organització i també a la gent de la Molina Bikepark per fer-nos passar un dia genial! "

Mireia López: "Porto un any assistint als cursos que la Laura, i Eva han organitzat, i crec que m'han ajudat bastant durant el meu transcurs en la bicicleta. No sé quantes vegades ens haurà repetit Laura pompeo, talons enrere i posició base, però després d'això hem estat capaces de no matar-nos al bikepark! Realment crec que el fet de fomentar el ciclisme femení en un àmbit que està considerat masculí és súper necessari, no només pel moment que vivim sinó perquè així també veiem que les dones podem ser igual de bones que els homes.

 

 

Personalment, em costa moltíssim trobar a noies que facin o vulguin fer descens. Gràcies a aquests cursos, no només em porto els consells de la Laura per millorar la tècnica, sinó que també, em porto a més riders amb què sortir per Barcelona! "

 

Sandra Pérez López: "Sento més seguretat, control i confiança, he conegut els meus límits però només per poder millorar-los i superar-los. Tota una experiència saber que puc i vull tornar repetir. "

Julia Getino Deu: "Quan vaig començar en el món de la BTT, mai vaig imaginar que algun dia hauria pogut arribar a fer alguna cosa com el que vam fer aquest cap de setmana Aconseguir baixar per aquelles pistes amb la bicicleta de descens, guanyar control sobre la bici ... i sobretot, poder gaudir cada dia més d'aquest esport!

Tot esforç ben guiat té les seves recompenses, i haver arribat aquí ha estat una cosa increïble! Això no hagués estat el mateix sense la implicació, afecte i professionalitat de Laura, qui sempre ens dóna el millor d'ella! I com no, poder fer aquest aprenentatge abrigada i acompanyada d'altres noies que, com jo, també tenen inquietuds, pors i moltíssimes ganes d'aprendre i de gaudir en un esport, on encara som poques. Però cada dia, serem més! Moltíssimes gràcies a tots els que ho heu fet possible: Laura, Doménica, la Molina Bikepark, ... "

Sandra Viñas Comamala: "La bici m'ha donat la vàlvula d'escapament que necessitava en la meva vida; i aquests cursos m'han servit per millorar, aprendre i perdre les meves pors. Però a més, han estat uns dies que he conegut noies en la meva mateixa situació amb les que he fet molt bona amistat ".

 

Marta Capella Gasol: "Amb aquest curs aprens que voler és poder i que els límits els poses tu. El fet de ser només dones t'ajuda a perdre les pors, ja que, entre nosaltres ens entenem. La veritat és que aquest tipus de cursos m'ha donat aquesta confiança amb mi mateixa que en moltes sortides en bici em faltava, aquest "creu-t'ho, perquè TU també pots". Encara queda molt per fer, per aprendre i millorar però en acabar el curs dius; si jo he fet això, ¡puc amb tot! "

Maria Capella Gasol: "Els reptes estan per viure'ls i superar-los, aquest curs de Descens ha estat un d'ells. Una grandíssima experiència de la mà de Laura, la Molina Bikepark i Doménica.

Maribel Lleó Díaz: "He après que l'aplicació de tècnica, constància i, sobretot, creure't que ho pots fer és la millor fórmula per anar aconseguint salvar obstacles ... em queda molt per aprendre ..."

Montse Tomas Riu: "Vaig venir amb moltes ganes a aquest curs, perquè sé que la Laura es preocupa, ens acarona, ens motiva, ... ia més ens dóna eines bàsiques per poder usar quan fem les nostres sortides en bicicleta. Jo em repeteixo constantment: talons baix, colzes flexionats, mirada al front com si fos un mantra mentre baix. Això no treu que em mengi totes les pedres o freni quan no s'hagi ;), però a seguir millorant !. És veritat que hi ha dies que ni jo em crec per on he anat i això també és gràcies a la confiança que no dóna Laura (i al mantra). Moltes gràcies per la teva ajuda i la teva paciència, la Laura. Fins aviat "

 

 

Manuela Vila-seca (Brasil, Ultra trail runner de l'equip Buff): "He tingut l'oportunitat de participar en dos cursos amb Laura Celdran i, encara que hagin estat cursos completament diferents, van ser experiències inoblidables per a mi.

El curs nivell iniciació és per a noies que volen començar a anar en bici, i tot i que jo ja vagi en bici normalment, he après molt. La base són les coses que pensem que són òbvies i que en realitat hem de aprendre-les bé per no agafar vicis. Laura ens feia la demostració i repetíem i ens concentràvem en els moviments bàsics. Les corbes, per exemple, són la meva gran dificultat i després d'haver fet el curs vaig millorar considerablement.

El curs nivell dos ja és per a noies que tenen experiència amb bicis de muntanya o enduro i que volen fer coses més tècniques, per això ja comencem baixant una pista blava a La Molina. Laura parava i ens explicava trams diferents, que requereixen habilitats diferents, i totes provàvem de posar en pràctica les explicacions. Al final del dia vam anar a la part inferior de la muntanya per practicar wall rides, altiplans i drops. El més important per a mi aquest dia ha estat aprendre a controlar la bici en aquests obstacles. El meu instint natural és deixar la bici volar, però vaig aprendre que la bici "ja vola sola" i que el més difícil és mantenir-la a terra. Quan hagis aconseguit fer-ho vol dir que la bici està sota el teu control i ja pots començar a saltar.

Sens dubte em sento molt més confiada a sobre de la bici i amb ganes de muntar i aprendre cada vegada més! ".

 

 

 

Font: Laura Celdrán

Fotografia: Jose Quesada

Juliol 16, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.