932 041 041

 

Doncs aquí t’espera l’espectacular pujada al port de 1a categoria ciclista de Vallter 2000; que ha estat final d’etapa en diverses edicions de la Volta a Catalunya.

 

La carretera està especialment senyalitzada en tot el seu recorregut (12 km) que s’inicia la poble de Setcases a 1260m s.n.m. i culminant al pàrking superior de l’Estació d’Esquí i Muntanya de Vallter 2000, a 2155 msnm, amb un desnivell total d’ascens de 895m.

 

Es tracta d'una gran ascensió digna de les millors voltes ciclistes amb senyalització vertical al llarg de tota la pujada en la que el ciclista, un cop dalt, podrà delectar-se amb les espectaculars vistes al Circ de Morens i també podrà reposar forces al bar restaurant (en període d’obertura).

 

 

 

Com va ser l’inici del port de muntanya de Vallter?

 

L’estiu de l’any 1968 es va constituir la societat Vallter S.A, iniciant-se la projecció i primeres negociacions amb l’Ajuntament de Setcases, propietari de les terres, per iniciar la construcció de les instal·lacions  i la carretera  d’accés a l’estació.

 

Després de diverses visites a Madrid, els tràmits finalitzaren el 1974, iniciant-se la construcció de la carretera.

 

 

 

Què fa especial Vallter pels ciclistes?

 

La carretera de Vallter, amb inici al poble de Setcases, a 1260 m, compta amb una distancia de 12 kms totalment senyalitzats, la qual acaba al parquing de l’estació a 2155 m.

 

A aquesta distància, hem d’afegir  el seu pendent mig de aproximadament un 7’3 %, rampes de prop del 15% i un desnivell de 895 m.

 

La pujada a Vallter 2000 es pot classificar en diversos trams. Els primers tres quilòmetres estan considerats bastant durs. Encara que el pendent mig no supera el 6,5 % compta amb una rampa máxima del 11% i un quilòmetre al 7,6 %. 

 

 

Del tercer al vuitè quilòmetre, aquesta pujada es torna molt més difícil, amb rampes que arriben al 14% i dos quilòmetres que superen el 9%. A més, hi ha set petites parts que oscil·len entre un 11 i un 12% de pendent màxima.

 

Una vegada passat lo pitjor, arriba la zona més impressionant. Amb vistes al Circ de Morens, passem per un quilòmetre més o menys pla amb una breu baixada per recuperarnos. Als últims tres últims quilòmetres, trobarem les conegudes set corbes i finalment veurem a l’horitzó la línea d’arribada.

 

 

Aquestes condicions unides amb el fet de que amb l’alçada es rebaixen els nivells d’oxigen i el mal temps, el fred i fins i tot la neu poden endurir la pujada, fa d’aquest port un dels més durs i exigents de Catalunya.

 

És per aixó que aquesta ascensió digna ha sigut reconeguda per proves professionals com la Volta Catalunya i la Volta Espanya, sent el 2014 (aquest últim any es va anul·lar per meteorologia). Aquest mateix 2019 també va ser el protagonista de la Volta a Catalunya per ser l'última etapa.

 

 

 

Escenari de múltiples proves ciclistes

A més d’acollir les proves reines de la Volta Catalunya i la Volta Espanya, Vallter és escenari, al llarg de l’any de diverses proves i sortides ciclistes per la seva carretera o proximitats, algunes de les quals ja s’han assentat al calendari de l’entorn, com són la Ter Bike Experience, el GP Ripoll Memorial Fermí Pujol, la BTT Isard Atac o la Marxa Cicloturista 100x100 Tondo.

 

Maig 05, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.