932 041 041

Vallter ha tingut des del seu naixement com a estació d’esquí i muntanya, una gran rellevància en el sector del ciclisme de carretera, sent un port de muntanya molt ben reconegut, i final d’etapa diverses vegades, de les importants  proves de la Volta Catalunya i la Vuelta A España.

 

 

 

Com va ser l’inici del port de muntanya de Vallter?

L’estiu de l’any 1968 es  va constituir la societat Vallter S.A, iniciant-se la projecció i primeres negociacions amb l’Ajuntament de Setcases, propietari de les terres, per iniciar la construcció de les instal·lacions  i la carretera  d’accés a l’estació.

Després de diverses visites a Madrid, els tràmits finalitzaren el 1974, iniciant-se la construcció de la carretera.

 

Què fa especial Vallter pels ciclistes?

La carretera de Vallter, amb inici al poble de Setcases, a 1260 m, compta amb una distancia de 12 kms totalment senyalitzats, la qual acaba al parquing de l’estació a 2155 m.

A aquesta distància, hem d’afegir  el seu pendent mig de aproximadament un 7’3 %, rampes de prop del 15% i un desnivell de 895 m.

La pujada a Vallter 2000 es pot classificar en diversos trams. Els primers tres quilòmetres estan considerats bastant durs. Encara que el pendent mig no supera el 6,5 % compta amb una rampa máxima del 11% i un quilòmetre al 7,6 %.

Del tercer al vuitè quilòmetre, aquesta pujada es torna molt més difícil, amb rampes que arriben al 14% i dos quilòmetres que superen el 9%. A més, hi ha set petites parts que oscil·len entre un 11 i un 12% de pendent màxima.

Una vegada passat lo pitjor, arriba la zona més impressionant. Amb vistes al Circ de Morens, passem per un quilòmetre més o menys pla amb una breu baixada per recuperarnos. Als últims tres últims quilòmetres, trobarem les conegudes set corbes i finalment veurem a l’horitzó la línea d’arribada.

Aquestes condicions unides amb el fet de que amb l’alçada es rebaixen els nivells d’oxigen i el mal temps, el fred i fins i tot la neu poden endurir la pujada, fa d’aquest port un dels més durs i exigents de Catalunya.

És per aixó que aquesta ascensió digna ha sigut reconeguda per proves professionals com la Volta Catalunya i la Volta Espanya, sent el 2014 (aquest últim any es va anul·lar per meteorologia). Aquest mateix 2019 també va ser el protagonista de la Volta a Catalunya per ser l'última etapa.

 

 

 

Escenari de múltiples proves ciclistes

A més d’acollir les proves reines de la Volta Catalunya i la Volta Espanya, Vallter és escenari, al llarg de l’any de diverses proves i sortides ciclistes per la seva carretera o proximitats, algunes de les quals ja s’han assentat al calendari de l’entorn, com són la Ter Bike Experience, el GP Ripoll Memorial Fermí Pujol, la BTT Isard Atac o la Marxa Cicloturista 100x100 Tondo.

 

Juny 04, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.