932 041 041

Pepe Rubio: Professor de professors i història de l'esquí al Pallars

Qui és Pepe Rubio? Una de les icones de l'esquí del Pallars i un històric per al sector de l'ensenyança de l'esport blanc a la zona

Més de 60 anys lliscant sobre els esquís...

 

Als 8 anys en Pepe va començar a esquiar a Salardú (Vall d'Aran). Al cap del temps d'esquiar amb un club allà va marxar a Àustria per a fer un curs de Pisteur ja que l'esquí era la seva passió i volia viure'n; i ho va aconseguir, ja que va tornar i va anar a treballar a l'estació de Vaquèira Beret (quan encara es deia Vaquèira per les vaques que pasturaven als seus prats i orris). 

 

L'any 1969 Pepe Rubio va canviar d'aires i va marxar cap a Llessui, on iniciaria una nova etapa vital i es formaria com a professor d'esquí fins a arribar a l'equip nacional de demostració...una fulgurant carrera al sector que a dia d'avui, pràcticament al 2019; es resisteix a donar per finalitzada...mentre el cos aguanti allà hi serà :)

 

En Pepe puja cada dia que està oberta l'estació a Port Ainé. Col·labora a mode voluntari amb l'Escola d'Esquí Pallars Sobirà, en la que molts dels ja professors veterans han estat alumnes seus. És el patriarca, la figura i el referent per a tot nou professional de l'ensenyança de l'esquí que trepitja l'estació de Port Ainé.

 

Als seus pràcticament 72 anys ens demostra un estil depurat i esquí modern.  Ell ha conegut i viscut en les pròpies carns l'evolució de material, el desenvolupament de les estacions i totes les corrents de noves tècniques d'esquí que han anat apareguent...els girs per "christiania", el càrving, l'angulació...

 

En una entrada al blog posterior podreu veure a detall l'entrevista que el nostre col·laborador Ivan Sanz (veure article previ blog diari de la neu als enllaços inferiors) li va fer el passat desembre i un vídeo on queda demostrat qui és, encara avui, el sheriff de Port Ainé i el professor de professors; l'incombustible Pepe Rubio!

 

Vídeo:  Pepe Rubio , un superclasse de l'esquí amb 72 anys i encara gaudint dia a dia de l'esport blanc a Port Ainé

Desembre 28, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.