932 041 041

Nou èxit de l'Ultra Pirineu, festa del trail running per excelència

Bagà ha acollit novament l’Ultra Pirineu, la festa del trail running per excel·lència, aquest passat cap de setmana del 22 i 23 de setembre, on centenars de persones es van concentrar per participar en alguna de les diverses curses que s’hi celebraren.

La Nit Pirineu, tret de sortida

Divendres Bagà ja era un xup-xup de persones recollint els seus dorsals i asistint a la presentació de les curses. La pluja a mitja tarda va obligar que aquesta presentació i la xerrada antidopatge que estaven planejades per celebrar-se a l’aire lliure s’haguessin de traslladar a la Casa de la Vila.

Arribades les 20:30 h, ja sense pluja però amb temperatures fresques, es va donar pas a la Nit Pirineu, la primera de les curses, on 156 participants van iniciar un recorregut de 5 kms i amb 860 metres de desnivell positiu.

Els primers classificats van ser ambdós joves promeses del trail. En la categoria masculina, en Jan Margarit, i en la femenina, la Clàudia Sabata, els quals van ser acollit per gran quantitat de persones que es van apropar al Niu de l’Àliga.

Finalment, els corredors van finalitzar la prova amb una més que merescuda botifarrada.

La Salomon Ultra, la prova reina

Dissabte a les 7 hores del matí va arribar un dels moments més esperats, la prova reina, la XIX edició de la Salomon Ultra Pirineu.

Aproximadament 1000 corredors es van reunir a la Plaça Porxada de Bagà per realitzar la Salomon Ultra Pirineu, una prova de 110 kms de distància i 6800 metres de desnivell positiu.

Font: Ultra Pirineu/ Sergi Colomé

Mantenint el mateix recorregut que en temporades anteriors, consolidà així la Travessa de Cavalls del Vent i va donar un altre cop l’oportunitat als participants de demostrar del que estan fets.

Els guanyadors d’aquesta prova van ser, en la categoria masculina, Pablo Villa, un corredor de Lleó que va fer un temps de 12:30:19 h i que tenia un assumpte pendent amb la cursa, ja que feia dos anys va haver d’abandonar-la a la meitat. Segons va declarar, aquesta victòria ha sigut fins el moment la fita més important de la seva vida esportiva.

Font: Ultra Pirineu/ Oriol Batista

Per altra banda, en la categoria femenina, el triomf se’l va endur la basca Maite Maiora, amb un temps de 14:22:19 hores, i qui també va destacar l’emoció que la seva primera posició li va provocar, ja que es va iniciar aquí amb la Nit Pirineu i per fi va fer front al gran repte.

Font: Ultra Pirineu/ Oriol Batista

Així mateix, la cursa en sí també va comptar amb característiques que la destaquen i li donen la importància que té. Per una banda, el gran percentatge de finishers, un 63%, i per l’altra, el fet de que aquesta edició“s’ha convertit en la més internacional de la història”, segons destacava el director, David Prieto, sent la participació de corredors de més de 50 països una demostració de “l’impacte que té la cursa arreu del món”.

Però aquesta repercussió de la cursa no és només patent en la molt diversa nacionalitat dels seus participants. Un any més va ser possible el seguiment tant de la Salomon Ultra Pirineu com de la Marató Pirineu des de qualsevol racó, gràcies a la potenciació de l’streaming a través del web www.ultrapirineu.com i de la senyal de Facebook Live des del perfil oficial de l’organització.

També es va apostar fortament per la difusió i participació a través de les xarxes socials i a través dels comptes de Facebook, Twitter i Instagram informant-se de tots els detalls que succeeiren al Parc Natural del Cadí Moixeró amb les etiquetes oficials #LiveUP17, #SUP17, #MP17.

La Marató Pirineu, Kilian Jornet torna a batre rècords

Una hora després del inici de la Salomon, a les 8 del matí, es va iniciar a Bellver la Marató Pirineu, de 42 kms i amb un desnivell positiu de 2400 metres.

El primer classificat de la prova va ser el reconegut atleta Kilian Jornet que amb un temps de 3:44:28 h va baixar el temps mínim en 17 minuts. El atleta de la Cerdanya ja va aconseguir el millor temps a la Salomon Ultra del 2015, 12:03:17 hores que encara estan invictes.

Font: Ultra Pirineu/Sergi Colomé

El percentatge de finishers d'aquesta cursa va ser tot un èxit amb un 91%.

La Pirineu XS, trail running pels més petits

Finalment, l’última prova, amb inici a les 10:30 hores de dissabte va tindre com a protagonistes als menuts de la casa, la Pirineu XS, la qual contava amb diversos recorreguts segons l’edat dels participants.

En aquesta prova, alguns dels nens i nenes van poder demostrar el que havien après d’atletes de Salomon veterans al How To Trail Kids que es va celebrar a Bagà l’anterior dijous.

I vosaltres, heu participat en alguna de les curses? Us hi esperem a la XX edició!