932 041 041

Un cop més tenim a les nostres mans l' informe nivològic gràcies a la col·laboració que tenim amb l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per a la seguretat en la línia del cremallera i la estació d'esquí.

La temporada anterior 2015-2016 va iniciar-se amb unes temperatures molt elevades per l'època. El novembre va començar plovent i va acabar nevant; però enmig vàrem viure un període de temperatures màximes rècord arribant a 22ºc el dia 11. La darrera setmana es van acumular 30 cm de neu en diversos dies.

imatge-01

La precipitació al desembre va ser 0 cm. Un anticicló es situa damunt de la península Ibèrica fent relliscar cap al nord tots els fronts atlàntics. Situació de inversió tèrmica amb altes temperatures en cotes altes i boires i fred a les valls. La mitja tèrmica va estar 4ºc per damunt de la mitjana  històrica. El mantell nival s'encrosta a principi de mes i es manté així fins al final a base d'anar-se reduint, de  20 cm a 12cm.

El gener continua la manca de neu. Una petita nevada a mitjans de mes, 12 cm, degut als canvis atmosfèrics, es normalitza la temperatura permeten la producció de neu, no obstant la mitja continua 1.5ºc per damunt de la mitjana històrica.Continua la sequera. El dia 16 s'enregistra la mínima de l'hivern amb -12.5ºc.

imatge-02

Febrer: desapareix la neu al terra per tornar al final de mes. Continua la situació anticiclònica amb un màxima record dels darrers 31 anys de 15ºc el dia 1 de febrer. A finals de mes canvia la situació a l'inici amb diversos fronts que deixen nevades febles, per acabar amb nevades més intenses que acumulen fins a 52 cm.  Posteriorment forts vents entren pel Nord al Pirineu oriental, fins a 130 km/h.

El març acaba sent el millor mes de la temporada. Una situació de bloqueig entre depressions, en forma de omega entre l'atlàntic i centreeuropa,provoca una zona de baixes pressions a la península durant vàries jornades. Diverses precipitacions acumulen fins a 61 cim (la mitjan climàtica són de març 44cm). El fred ajuda que la es mantingui en diverses cotes fins a final de mes que torna la situació de fronts provinents de l'oest i augment de temperatures.

imatge-03

L'inici del mes d'abril ha contribuit amb un mica més de neu, 51 cm, que s'ha mantingut en cotes superiors  dels 2.200mts. i que es fonia ràpidament a la cota del santuari.

imatge-04

En definitiva una temporada càlida i poc nivosa que esperem sigui un fet puntual. Temperatura mitjana 2.5ºc (+1,4ºc per sobre la mitjana) Una nivositat baixa, neu  recent  239 cm (50 cm per sota la mitjana) un gruix màxim de neu de 41 cm (el gruix mig és de 81 cm). Esperem que aquesta nova temporada recuperem valors per sobre les mitjanes.

imatge-05

 
Novembre 01, 2016
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.