932 041 041

Comencem amb la muntanya en mode estiu 14/06/2019

Donem la benvinguda a l'estiu!

Temps passat

La setmana del 10 de juny ha estat molt variable: hem tingut temperatures agradables, com el diumenge 9 de juny amb una màxima de 18,1ºC, però dimarts hem viscut un sobtat front que ens deixava una increïble mínima de -2,7ºC per l’època i 40,6 mm de precipitació, que va ser en forma de neu per damunt dels 2.400m i es va acumular en algun punts fins a 20 cm de neu nova.


Les temperatures tornen a ser les que toca per l’època. El vent ha estat acusat divendres 14 de juny, jornada en què ha tronat i plogut amb intermitència, però la resta de la setmana ha estat tranquil. 

 


 

Previsió

Divendres 14 de juny plourà de manera intermitent bona part del dia sense excessiva intensitat, s’espera acumular 13 mm.

 

Per al cap de setmana el temps serà força bo, temperatures suaus de 14-15ºC a la cota 2.000 m. Amb alguna possibilitat de ruixats a partir de migdia, més probables dissabte que diumenge. Deixarien poca quantitat d’aigua 0.8 mm. Cel mig ennuvolat i sense risc de tempestes.

 

 

Per a la setmana entrant, dilluns 17 de juny arriba amb força risc de tempesta. Tot i això, fins dijous es preveu sol i calor i podrem gaudir de les primeres temperatures estiuenques.

 


 

Condicions de la muntanya

La inesperada nevada ha fos ràpidament, tornen a quedar les congestes que ja teníem la darrera setmana, en alguns racons de cotes altes; la iso 0ºC es presenta a 4.000m per tant no seran cap problema i trobarem neu tova. Amb les temperatures previstes per a la setmana que ve probablement ja acabaran desapareixent. En la baixada a Carançà trobarem alguna congesta més gran però que no ens significaran cap impediment, ja que fàcilment es poden esquivar.


La resta de camins, tant de mitja alçada com de cota baixa, es troben tots en perfectes condicions per recorre’ls.

 

  

A partir d’ara i fins que torni l'hivern aquestes condicions ja no variaran. Sí que hem d’estar alerta als riscos propis de la muntanya estival, sobretot els dies calorosos amb aire fred a les capes altes que és quan es poden formar les tempestes de tarda. Cal estar a l’aguait del senyals dels núvols i la seva evolució (formació de castells).


En cas de tempesta elèctrica cal fugir de llocs elevats, cims, carenes, pins solitaris, en general de qualsevol pol d’atracció per un llamp. La millor prevenció és ser en un lloc segur quan la tempesta arribi i no especular amb la possibilitat de ser atrapats per la tempesta, si reculem sempre hi podrem tornar.


L’altre gran risc és la insolació, cal protegir-se del sol, gorra, cremes, i hidratar-se regularment, penseu que si feu ascensions en alçada o carenaes (tipus Olla) no trobareu punts on obtenir aigua.

 

 

 

Juny 17, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.