932 041 041

Monitors d'esquí, homenatge a aquest professionals

Vallter 2000 és una estació que destaca pel seu ambient familiar. Mirem on mirem trobem nens oferint un somriure per l’emoció de jugar a la neu o fer les seves primeres, i insegures, baixades en esquís.

I és que moltes famílies escullen Vallter per iniciar als seus petits en la pràctica de l’esquí, ja que l’estació compta amb una oferta específica per famílies i diverses escoles d’esquí snowboard que ofereixen una àmplia varietat de cursets (classes particulars, col·lectives, classes de 4 hores...) per nens a partir de 3 anys (alguns aprenen a caminar a la par que esquien!) ofertes per monitors professionals titulats com a tècnics esportius oficials.

 

 

Una important figura en aquesta experiència que molt recordaran i que potser continuaran vivint, és la dels professors d’esquí i snowboard, als quals volem rendir homenatge per la seva feina, introduint a generacions i generacions en el món dels esports de neu.

Parlem amb l’escola Escola d' Esquí Alta Vall del Ter per a que ens expliquin com és la vida i la feina d’aquests professionals, tant propers.

 

La feina ens entorns nevats sempre és una mica dura, així com el fet d’haver de tindre capacitat didàctica, per la qual cosa, la motivació i la vocació son importants. Ens expliquen que aquesta va ser una forma molt directa de treballar en el que els agrada i compaginar aquesta activitat del seu interès amb una forma de guanyar-se la vida.

 

Com tota professió, té les seves coses bones i coses més dures. Una de les coses en les que coincideixen que es el que més els hi agrada és el contacte constant amb la natura, la neu i la Muntanya, un ambient natural i pacífic.

Per altra banda, destaquen la dificultat de fer classes de debutants quan per exemple les condicions no són les millors o hi ha algun problema amb instal·lacions etc.

 

D’anècdotes divertides i originals sempre hi han. “Són moltes hores esquiant i fent de monitor. Tractes amb molts tipus de persones, tant nens com adults que mai s'han posat uns esquis o una taula de Snow”.Però a part d’aquesta diversió i bon ambient, gratificant també es tracta d’un treball molt físic.

 

Els demanem consell i ens comenten que el més important és no tindre pressa per aprendre, seguir tots els passos necessaris i sempre estar en mans d’un professional. S’ha d’aprendre menter es gaudeix poc a poc de l’experiència, no? 

I què fem si volem ser monitors d’esquí? Doncs necessitarem un títol de la secundària, un grau mig i superior de tècnic d’esports o estudis superiors d’INEF.

 

 

 

Març 12, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.