932 041 041

meteomuntanya  

Aquesta temporada La Federació d'Entitats  Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han presentat un nou portal, meteomuntanya.cat on uneixen els seus elements comuns i que és de molt servei per a la  comunitat muntanyenca.

Tots ens hem trobat amb el navegador  obert preparant informació per alguna sortida o un portal d'inscripcions d'alguna cursa, i a la vegada tenint obert la pàgina d'informació del servei meteorològic per  prendre una decisió o una altra. Ara amb una sola eina ho tindrem tot, calendari de competicions, previsió per al cap de setmana, canal TV amb predicció  diària, anàlisi d'episodis  i calendaris temàtics.

En la  previsió del cap de setmana trobem una acurada explicació de la situació meteorològica actual i la tendència a seguir. Tot amb multitud d'enllaços que complementen i donen un gran valor afegit a la informació donada. Després entra en detall amb la previsió de vent, precipitació, visibilitat i  temperatura.

En funció del calendari de competició de la FEEC trobem una predicció local de l'àrea on es desenvolupa la prova que es de gran ajut  tant a corredors com a organitzadors. L'apartat del temps ara ens dona tot el potencial automatitzat del SMC poden observar dades en temps real. Una bona eina per fer el seguiment de les previsions.

El canal de TV amb predicció diària, facilita el dia a dia  pels que es mouen entre setmana i per aquells canvis sobtats en les prediccions més llargues.

Sempre s'ha dit que el coneixement meteorològic en el camp de la muntanya és un element tant important com la predicció. Per ajudar a entendre els fenòmens lligats a la muntanya, tenim la secció d'anàlisi d'episodis. Aprofita els fenòmens viscuts en els darrers episodis meteorològics per  augmentar el coneixement que en  tenim, donant a conèixer com s'han format, perquè, etc una gran eina que sap unir la teoria i la pràctica.

Per acabar ens presenten els calendaris climàtics on podrem gaudir d'un recull de dades distribuïdes pel tot el territori i que les podrem seleccionar amb un mapa d'ubicació en funció del lloc on vulguem planificar l'activitat.

Gener 23, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.