932 041 041

Les dones de La Molina

El món de la neu segueix relacionant-se, erròniament, amb un món d’homes. La muntanya és un entorn dur on treballar-hi, les temperatures són molt baixes a l’hivern i en ocasions es produeixen forts temporals. No obstant, aquestes condicions de feina també les poden suportar les dones, doncs són igual de fortes i valentes que els homes. 

A l’estació de La Molina hi trobem dones que trenquen estereotips: conductores, comercials, controladores, administratives i monitores, entre moltes d’altres. Cada una d’elles ens explica com ha estat el camí per fer-se un lloc en el seu sector i com se’n alegren de que, cada cop més, hi hagi un percentatge més elevat de dones a les estacions.

 

En aquest post volem donar visibilitat i reivindicar les dones de l’estació que són peces clau i sense les quals no podríem gaudir de la La Molina. Us en presentem algunes!

 


 

VERÓNICA VILLAR - Remuntera

Ha fet una mica de tot i sovint s’ha encarregat de feines que tradicionalment s’asocien als homes: ha treballat al taller d’una forja, de jardinera, netejant boscos, en manteniment de refugis, o de pastora... A la Molina hi va entrar just ara fa 12 anys. Després va canviar, però ara torna a fer un any que hi és. Actualment treballa d’ajudant de conducció del telecabina, i comenta que “es sent ben acollida”, i es mostra “contenta de treballar aquí”.

 


 

NADINE FUSTER - Control de l'estació

Fa dos anys que va arribar a La Molina al departament de control d'explotació. Abans havia treballat en un gabinet d'odontologia a Puigcerdà. Està molt a gust. Aquí s’encarrega de centralitzar tota la informació i fer-la arribar al departament o persona que l'ha de gestionar: pisters, instal·lacions, serveis mèdics... La seva tasca es podría resumir com a “controlar tot el que passa a l'estació i reenviar-la”... des de control surt tot.

 


 

MARTA GARCÍA - Responsable de central de reserves i forfets

Abans treballava en una escola d’educació. Va entrar a La Molina a la temporada 2009-10. Primer com a taquillera durant els caps de setmana, després ja va passar al taulell d'oficines i recepció a horari complert. Actualment es troba a la central de reserves, i és responsable de taquilleres i vendes. “Estic molt contenta amb la feina” conclou.

 

Qui la coneix la defineix com uns persona molt treballadora, eficient i activa en la resolució de problemes. Sempre està alegre i li agrada cuidar de la seva gent.

 


 

ELISABETH CALL - Comercial polifacètica

Abans va ser mestre d'escola d'educació especial fins que, amb les retallades, va haver de deixar el centre on treballava i desplaçar-se lluny de casa seva. Afortunadament, l'any 2011 va entrar a treballar a La Molina. Ara, es mostra molt contenta amb la feina i l'ambient que s’hi respira. La feina de professora era bona, però realment aquesta, segons confessa, li està agradant més.

 

A La Molina fa de tot: pot vendre un forfet, anar a Barcelona a buscar o a acompanyar corredors, o repartir publicitat. A més sempre ho fa amb un somriure, i està i disposada a ajudar a tothom. 

 


 

YANINA MEO - Skiwoman i Atenció al client

 

Fa d'skiwoman des de 2009. Abans havia estat treballant a Baqueira, i a La Molina hi és des d'aquesta temporada 2018-19. Tot i que també us la podreu trobar atenent la botiga de lloguer, normalment treballa en aquest taller, encarregant-se de la posada a punt i preparació d'esquís i taules de surf de neu.

 

És una feina sovint desconeguda per molts practicants de l'esport blanc, però que és realment important. Darrere d'una bona feina al taller s'hi amaguen innombrables sensacions que vivim quan practiquem el nostre esport favorit, moments gairebé màgics, moments que només són possibles gràcies a la figura de persones com la Yanina.

 

 

 

   Moltes gràcies per la vostra feina!   

 

 

 

Març 08, 2020
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.