932 041 041

Laura Orgué ens explica les seves impressions sobre el Camí Vell

Laura Orgué és esquiadora de fons, de muntanya, corredora de muntanya i olímpica en diverses ocasions.

En la seva vessant runner, despunta en les curses del tipus quilòmetre vertical. Ha sigut vencedora de la Copa del Món d’aquesta especialitat quatre anys consecutius (2012, 2013,2014 i 2015) i l’any 2016 va guanyar la Copa del Món d’Skyrace.

 

Foto: Laura Orgué Instagram

 

Parlem amb ella sobre el seu entrenament i participació a la Cursa Virtual Camí Vell de Vall de Núria.

 

Bon dia Laura, t’hem vist entrenar a Vall de Núria, en què consisteixen els teus entrenaments?

Els entrenaments són molt variables en funció de l’època de l’any, tant pel moment de la preparació en què em trobo, com també per les condicions de la muntanya.  Jo sóc d’aquelles corredores que m’agrada esquiar a l’hivern, seguint una mica el ritme de la muntanya. A l’hivern s’esquia i a l’estiu es corre...

 

Foto: Laura Orgué Instagram

 

Quant fa que hi vens? Com va ser que vas començar a preparar-te a Vall de Núria?

Fa molts anys que vaig fer per primera vegada la pujada del Camí Vellll. A Núria acostumo a venir 3 o 4 vegades l’any. Generalment unes a l’estiu i les altres a l’hivern.  Canviar de lloc d’entrenament és enriquidor també com a entrenament, xafar diferent tipus de terreny, córrer per paisatges diferents (amb vegetació, sense, carenar...).

 

Perquè esculls el Camí Vell per entrenar? Què és el que més t’agrada d’aquesta cursa i traçat?

Com a sistema d’entrenament és bo per si vols fer una mica de test de forma de cara a veure com està anant la preparació. El sistema és ben senzill, pots veure el temps que fas i comparar amb anys anteriors. A més, el fet de que quedi registrat ajuda a l’hora de fer el test amb més serietat i exigència.

Pel què fa al traçat m’agrada perquè és pujada, però molt corredora. Segurament el tipus de terreny que em costa més d’entrenar, ja que tens moltes temptacions de posar-te a caminar.

 

Foto: Laura Orgué Instagram

 

 Quina és la major dificultat de la cursa?

És dura ja que tot i ser una vertical, té bastanta distància. Has de no perdre la concentració i saber que el final es fa una mica llarg.

 

Què els hi diries a les persones que volen fer el camí vell o fan trail running però encara no el coneixen?

Doncs que és un lloc excel.lent per entrenar, per descobrir un lloc nou i fer un test d’estat de forma. Per altra banda hi ha l’avantatge de que, si es vol, es pot baixar amb el cremallera. Aquesta és una opció molt bona per a tota aquella gent que pateix d’algun tipus de lesió lleu i que té recomanat de no fer gaires baixades.

En aquest sentit jo sempre acostumo a dir a la gent que  s’ha lesionat, que tenim molta sort, que sempre ens quedaran les curses de pujada!

 

Tens algun consell o secret?

Sortir amb moderació ja que sinó es pot fer molt llarg... i que ho disfrutin, que el recorregut és molt bonic i entretingut!

 

Juny 27, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.