932 041 041

El Pallars Sobirà és una comarca plenament pirinenca, potser la més pirinenca de Catalunya. Tot i la seva predilecció per l'hivern nevat, el seu marc natural incomparable ens regala amb uns paisatges preciosos quan arriba la tardor. L'ocre dels boscos de bedolls i altres caducifolis es mescla amb el verd més fosc dels pins roigs, i el to de l'herba humida amb el de l'aigua de pluja que encara corre pels rierols gràcies als ruixats del setembre. És aquesta gamma de colors la que el converteix, durant aquesta època de l'any, en un espai perfecte per a la fotografia.

 

A en Ramon Baylina la passió per la meteorologia li ve des de petit. Després de molts anys picant pedra va aconseguir complir el seu somni de viure al Pallars, prop de les muntanyes que l'havien enamorat, i amb la ferma convicció de tenir la millor estació meteorològica d'Espanya. No s'hi ha quedat pas lluny, l'estació meteorològica de Sort és una de les més prestigioses del nostre territori i actualment en Ramon compagina la seva tasca com a responsable de l'estació amb la seva altra gran passió: la fotografia. Les seves instantànies de flora, fauna i paisatge català apareixen sovint a les xarxes i pàgines dels diaris, i compta amb gairebé 7000 seguidors a la seva pàgina d'Instagram.

 

Per tal d'animar-vos a passejar pels boscos encantats del Pallars acompanyats d'una càmera, us hem preparat una selecció amb les millors fotografies que en Ramón Baylina ha fet del territori en temps de tardor.

 

1.

 

 

2. 

 

3.

 

4. 

 

 

Les aigües i el gel hi han modelat al llarg del temps un terreny abrupte però ple de valls fèrtils on creix una vegetació frondosa. Són perfectes per a llargs passejos ara que les temperatures no són tan baixes com a l'hivern.

 

5. 

 

6. 

 

Els seus boscos humits tenen un habitant ideal: el bolet. El Pallars és una de les zones de Catalunya amb més quantitat de bolets i aquesta està sent, a part, una temporada immillorable per a collir-los. No oblideu el cabàs a part de la càmera!

 

7. 

 

8. 

 

No només la natura es fa atractiva a la tardor. Els petits pobles de la Vall d'Àneu ofereixen propostes gastronòmiques i culturals tant interessants com històriques; algunes es remunten segles enrere.

 

9. 

 

10.

 

11.

 

Septembre 27, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.