932 041 041

ca

L'actualitat del Grup FGC 

El Blog

La ruta de Refugis del Torb, una experiència tres en un

Els amants de la muntanya i el senderisme potser a vegades es troben davant de la disjuntiva de no saber per on realitzar les seves rutes. Vall de Núria, Vallter i l’entorn de Setcases, la zona del Rosselló...?

Una ruta molt interessant és la Refugis del Torb, una ruta circular que passa precisament per la Vall de Núria, per Ulldeter i pel massís del Canigó, i la qual es pot realitzar en diverses formes i en diverses duracions.

Punts a favor d’aquesta ruta són la possibilitat d’admirar en una mateixa ruta dues de les muntanyes més emblemàtiques dels Pirineus, el Puigmal i el Canigó, així com passejar per magnífics camins plens d’història, ja que durant segles van ser transitats per contrades, pastors transhumants i excursionistes. Una experiència de referència en l’excursionisme català.

 

Font: Refugis del Torb

Com fer aquesta ruta?

Amb una distància de 78’7 kms i un desnivell de 4.514 m, aquesta travessa té un caràcter transfronterer que li aporta molta força ja que ofereix a aquells que la realitzen l’oportunitat de descobrir un conjunt de racons que fan de nexe entre indrets tan freqüentats com per exemple Vall de Núria o el Canigó, com són les Esquerdes de Rojà, uns preciosos pics, o el Pla de Guillem, dos miradors excepcionals del Pirineu. Hi ha diversos itineraris, que podeu conèixer en la web de l'organització, refugisdeltorb.com, però normalment, la ruta més concurrida és la circular.

 

 Font: Panoramio

 

Aquesta ruta no està únicament plantejada com un desafiament esportiu, si no que té una línia paisatgística o biogeogràfica. Té un marc històric i cultural dels territoris per on es passa així com un gran valor natural, per això l’organització d’aquesta ruta, plantejada per en Xavier Grivé i Isern, impulsor i màxim responsable, realitza un gran esforç per vincular els paratges a llibres que els tenen com escenari, a artistes que s’hi ha inspirat o a capítols de la història que han descorregut en aquests indrets.

Així mateix, uneix les comarques pirinenques dels dos costats de la frontera, unint la part inferior de França, catalanoparlant, amb Catalunya, trencant la frontera i acoblant territoris anteriorment germans.

Us interessa aquesta ruta? Doncs tenim una notícia per vosaltres, si participeu en la Cursa Virtual del “Camí Vell”, de Queralbs a Núria, on només heu de marcar en la sortida amb el vostre móbil el codi QR i a l’arribada fer el mateix, a més de que els dos primers classificats de les categories home i dona guanyaran una estada d’una nit en mitja pensió a l’Hotel Vall de Núria per a dues persones bescanviable des de l’1 de desembre de 2017, també podreu guanyar una participació gratuïta per a dues persones a la travessa “Refugis del Torb” durant la temporada d’estiu 2018 incloent la pernoctació de tres nits als refugis de Mentet, Carançà i a l’Hotel Vall de Núria i una altra a la travessa Els 3 Refugis amb pernoctacions tres nits als refugis de Ras de Carançà, Ulldeter i Coma de Vaca.

Septembre 19, 2017
Altres webs del Grup FGC
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.