932 041 041

La primavera floreix a Vall de Núria: descobreix-la!

Si t’apassiona la flora i la natura, et deixem a continuació un llistat amb les flors i les plantes més comuns que pots trobar a Vall de Núria.

La vall pirinenca es troba envoltada per cims de gairebé 3.000 metres d’alçada, d’on neixen fonts i torrents que s’escolen per les gorges del riu Núria enmig de substrat rocós. Degut a la seva situació geogràfica i al seu clima fred, Vall de Núria té una flora d’unes característiques d’alta muntanya alpina i també de tipus medioeuropea, amb abundants pluges tot l’any, sobretot a l’estiu.

 

A causa del clima plujós, tant la fauna com la flora s’han hagut d’adaptar a l’ambient de la vall; hi dominen els boscos de roure, pi roig i pi negre (aquest últim rodeja el santuari de Núria), i als vessants més alts, només pot subsistir el prat alpí, cobert de plantes perennes.

 

Així doncs, quina flora es pot veure a la Vall de Núria?

 

El marcòlic groc (Lilium pyrenaicum Gouan): La flor més característica i emblemàtica de la vall i dels Pirineus. Es troba en herbassars i indrets força humits. La mateixa flor forma part del logo de l’estació de Vall de Núria.

Marcòlic groc

Fotos: Flora Catalana


 

L’Acònit blau o Tora blava (Aconitum napellus): És una planta herbàcia perenne d’alta toxicitat i es troba a l’alta muntanya. Les parts més tòxiques de la planta són les arrels i les fulles. No s’ha de tocar sota cap concepte, en primer lloc perquè 2 mg d’aquesta substància podrien ser suficients per a provocar la mort d’una persona adulta, segons l’European Food Safety Authority; i en segon lloc, perquè s’ha de respectar l’entorn natural de la vall.

Tora blava

Fotos: Joan Simon


 

El Paramà alpí (Papaver alpinum): També és una de les plantes endèmiques del Pirineu i Prepirineu català. Primer, la seva corol·la és groga, i després, canvia a taronja. Sol habitar entre pedres, en espais rocosos.

Paramà Alpí flors

Fotos: Flora Catalana


 

El Neret (Rhododendron ferrugineum): És un arbust resistent de la família de les ericàcies que també es troba a l’alta muntanya, en prat subalpí. La seva flor crida molt l’atenció a causa del seu color rosa viu

Nerets fotos flors

Fotos: Flora Catalana


 

La Genciana acaule (Gentiana acaulis): Pertany a la família de les gencianàcies. És una planta perenne i sol habitar en zones altes. Sol florir a finals de primavera i a l’estiu, pel que ara és el moment de trobar-les a la vall. El seu color és entre un blau viu i morat.

Genciana Acaule flors

Fotos: Flora Catalana 


 

La Regalèssia de muntanya (Trifolium alpinum): De la família de les fabàcies, és una planta perenne que floreix a l’estiu. Es troben en les pastures i en els prats dels estatges alpí i subalpí. La tija de la planta té gust a regalèssia.

Regalèssia de muntanya flor

Fotos: Centre Excursionista de Terrassa i Col Ford i Natasha de Vere

 

 

Política Ambiental 

 

Cal recordar que dins de la política ambiental que promou la vall, la preservació, conservació i la millora del medi ambient i del patrimoni conformen els seus valors principals. S’hi aplica un sistema de gestió medioambiental en totes les activitats que es duen a terme, basant-se en la norma internacional ISO 14001, certificada l'any 2001. D’altra banda, l’Hotel de Vall de Núria també té el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental amb la categoria de Respectuós amb el medi ambient. De la mateixa manera, demanem als nostres visitants que tinguin cura de l'entorn natural que rodeja la vall.

 

 

Vine a passar un dia de primavera a la Vall de Núria i descobreix tota aquesta flora i més!

Març 26, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.