932 041 041

LA NEU DE NIT

No ho pots entendre fins que no ho veus, i no pots emocionar-te fins que no ho vius... És el que ens pot passar quan de sobte et trobes a dins d’una gran màquina de trepitjar...NEU i acompanyes a la gent, companys de feina, amics, que es dediquen amb devoció a una feina tant particular, dura, agraïda, especial,... podríem trobar molts adjectius, però per sobre de tot, el que impressiona és el que veus que ells senten per la seva feina,... autèntica devoció i compromís, fins i tot diria que estimen la neu, el seu mitjà de connexió amb la vida, el seu benestar interior, les seves llargues hores de solitud, enmig de la tranquil·litat i la calma que la muntanya els hi regala a aquelles hores de matinada.

140118VN167

Els sents parlar de paraules com oxigenar la neu, compactar, fresar mentre vigilen que la pala no topi contra un canó estratègicament col·locat, a la vegada que traslladen neu cap el lloc on fa més falta, la distribueixen de manera uniforme sobre el mantell,... amb cura, amb carinyo,... en definitiva una relació amb la neu intensa, que desenvolupen amb un ofici i vocació inestimables.

P1050577

Aquesta temporada els podeu acompanyar amb una de les activitats que hem preparat per tots els clients que, un cop heu decidit que us quedeu a passar la nit a Vall de Núria, tingueu la curiositat de viure una experiència diferent. “La vista d’estels amb retrac” en dies de lluna nova està pensada per això: veure i viure... Veure els estels, i a la vegada viure la feina de nit dels meus companys.

Per mi són herois que simplement estimen la seva feina amb l’únic objectiu de que les pistes estiguin amb òptimes condicions l’endemà que els primers clients “desvirgaran” la seva feina impol·luta, perfecte,... en qualsevol cas efímera, perquè hauran d’enfrontar-se una i altre vegada cada vespre, cada nit,... durant tot l’hivern.

Us deixem un mini-video de l'experiència viscuda.

Text i video: Francesc Arrebola

Fotografies: Vall de Núria

Març 04, 2015
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.