932 041 041

Estiu de trail running a les estacions de muntanya d’FGC Turisme

Descobreix els millors recorreguts per fer trail running al voltant de Vall de Núria, Vallter i Espot. Recorre alguns dels circuits de trail running més impressionants del Pirineu català.

 

Però, ¿què és el trail running? El trail running consisteix a córrer per senders o camins secundaris, a través de muntanyes i turons tot travessant rierols i rius, amb grans ascensos i abruptes baixades. Les tres característiques principals d'aquest tipus de proves són la naturalesa del terreny, el desnivell del recorregut i la distància. 

 

Tot seguit et proposem alguns dels itineraris prop de les estacions d'FGC més espectaculars per fer. Quin és el teu? 

 

 

Trail running a Vall de Núria

L'estació de muntanya ripollesa es troba en una ubicació única, envoltada cim que freguen els 3.000 metres ofereix tota mena de senders i circuits per practicar aquesta modalitat cada vegada més coneguda sempre gaudint d'un meravellós entorn natural.. Entre els quals destaquem: 

 

1. El Camí Vell: Aquest circuit és apte per a tothom, des del corredor d'elit fins al corredor que s'inicia en el trailrunning. Des de Vall de Núria us convidem a conèixer d'una manera diferent el Camí Vell de Queralbs (1.201 m) fins al santuari de Núria (1.956 m), probablement un dels itineraris de muntanya més característics de Catalunya i del Pirineu amb de vistes magnífiques, tarteres, balmes, miradors, marrades, gorgues, salts d'aigua, etc. Un recorregut de 7.230 km i 848 m de desnivell positiu, que s'inicia a la plaça del Raig a Queralbs per finalitzar al plafó informatiu de damunt la caseta del llac. 
 
2. L'Olla de Núria: Aquesta ruta recorre tots els cims que envolten la mítica muntanya del Puigmal i ha esdevingut un referent en el món del trail running, una experiència esportiva i paisatgística que defineix el sentit del mot del skyrunning. Un itinerari de 21,5 km on el 72% del seu recorregut és per damunt del 2.700 m. I sense cap metre de recorregut per asfalt. Amb un primer ascens de 950 m a l'emblemàtic cim del Puigmal - 2.913m, i després es passa pels pics Pic de Segre - 2.809m, Pic de Finestrelles - 2.827 m, Pic d'Eina - 2.789, Pic de Noufonts - 2.861m, Pic de Noucreus – 2.799m i Puig de Fontnegra – 2.728m acumulant un total de 1.900 m de desnivell positiu. 
 
3. L'Olla Vertical: La característica principal del trail respecte al córrer convencional és el desnivell per terreny muntanyenc, les curses verticals posen l'èmfasi en aquesta característica, i l'Olla vertical et permetrà mesurar la teva capacitat en ascens. Oblidat de la complexitat del descens i centrat només en el rendiment esportiu per superar els 950 m de desnivell durant 4 km. Aquest circuit puja directe al Ras de l'Ortigar per enfilar el llom de la Coma de les Perdius per un pendent força vertical. Un cop arribats al Turó de l'Ortigar un petit tram planer ens permetrà recuperar l'alè i a partir de la Collada de l'Embut ja atacarem la part final fins al mateix Puigmal.  


Trail running a Vallter 

L'altra estació de muntanya ripollesa no podria ser menys i també és un destí ideal per a la pràctica d'aquesta disciplina esportiva. Gràcies a la seva ubicació, ofereix tota mena de rutes aptes per fer-les corrents i per a tots els públics. Si t'agrada entrenar per la muntanya, a Vallter trobaràs el teu espai! En aquesta ocasió en destaquem:

 

1. Ruta del Circ de Morens: Si busques traçats tècnics i exigents, aquest circuit és el teu recorregut ideal. Amb 12 km de recorregut i més de 1.100 m de desnivell aquest itinerari circular es recomana per a corredors experts. La ruta comença des de la base de l'estació de Vallter i culmina els pics de: la Dona, Puig d'Ombriaga, Pic de Bastiments, Coll de la marrana, Gra de Fajol es passa pel Refugi d'Ull de Ter i finalment es realitza la tornada a l'estació de Vallter. 

 

 

 

Trail running a Espot 

L'estació d'Espot també una magnífica oportunitat de conjugar esport, tradició i natura.

 

1. Kilòmetre vertical "Vall de Peguera": Amb un recorregut de 6,7 km, 1.000 m de desnivell acumulat i un pendent del 14% aquesta ruta és apta per a persones expertes en la modalitat de trail running. Una manera diferent de conèixer els paratges de la Vall de Peguera, el Refugi Josep Maria Blanc i el Llac Negre, un dels racons més populars i fotografiats del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i el Pirineu de Lleida. 

Maig 31, 2022
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.