932 041 041

A tots ens agrada conèixer nous racons i fer escapades on gaudir de jornades divertides, un error comú és que sovint ho associem amb marxar ben lluny. Quan en realitat tenim pobles la mar de bonics al costat de casa. És el cas del poble d’Espot, la porta al Parc Nacional d’Aigüestortes si el Llac de Sant Maurici, el coneixes?  

Com arribar-hi?


A la dreta de la Noguera Pallaresa i a la vall del riu Escrita es troba la petita població d'Espot. Tot i ser una vall amb un petit nombre d'habitants, es divideix en dues parts: el Solau i l'Obago. El Pont de la Capell, d'estil romànic, és l'encarregat de separar i unir a la vegada les dues parts de la població.

Malgrat i tenir un encant únic i especial, anys enrere Espot era poc conegut per la seva ubicació.

 

El passat i present d’Espot

 

 

La població també manté una Torre Medieval coneguda com la Torre dels Moros o la Torre d'Espot. Es tracta d'una torre de planta circular, la qual antigament era destinada a la defensa del poble amb una alçada de gairebé 14 metres. Com a totes les poblacions catalanes, Espot compta amb un patró o patrona. En aquest cas Santa Llogaia és la patrona de la població, la qual té dedicada una església parroquial a l'esquerra del riu Escrita. L'església que data del segle XII comptava inicialment amb un estil romàntic tot i que la portalada és d'estil completament barroc. Formada per una única planta és caracteritzada pel seu campanar quadrat.

 

Tot i que ara mateix només hi queden algunes restes si hi posem imaginació, som capaços d'imaginar el gairebé desaparegut Castell de Llort. Es tracta o millor dit es tractava, d'un antic castell Medieval envoltat per la mateixa roca natural en forma de muralla.

 
Gràcies a la creació d'una de les estacions d'estació d'esquí més important dels Pirineus com es Espot Esquí que aquest any ha celebrat el seu cinquantè o el seu accés al Parc Nacional d'Aigüestortes ha guanyat la notorietat que li faltava. El Parc Nacional d'Aigüestortes es troba ubicat al centre del Pirineu de Lleida i amb la seva extensió ocupa part de quatre comarques catalanes: el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Val d'Aran.

 

 


 

Paisatges incomparables i d'una bellesa única serien alguns dels adjectius que poden descriure aquesta zona d'alta muntanya que compta amb llacs naturals i amb una gran riquesa de flora i fauna. Hi ha moltes excursions distribuïdes en tots els nivells per conèixer el parc gaudir de la naturalesa.

És per tot això i molt més que val la pena anar a gaudir de l’estada en un tradicional poble pirinenc on de ben segur, la diversió i els llocs per descobrir mai us faltaran.

 

Fotos cedides per l'ajuntament d'Espot

Juliol 12, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.