932 041 041

Espot a l’estiu, un centre trail running

Aire fresc, un paisatge verd intens, pics que s’enfilen a prop dels 3.000 m i senders que recorren boscos i llacs paradisíacs. Així és Es­pot a l’estiu.

Tant el poble com l’estació d’esquí estan situats a les portes del Parc Nacional d’Aigües Tortes i estany de Sant Maurici i a tocar del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Quan arriba l’estiu es converteixen en el pa­radís del trail running i el senderisme.

Excursionistes i corre­dors de muntanya troben a Espot camins i pistes que els permeten crear circuits a mida amb la particularitat que es tro­ben durant molts quilò­metres a més de 2.000 metres d’altitud.

 

 

Això és el que ha fet que en els darrers anys Es­pot s’hagi projectat com un centre especialitzat en el Trail Running. D’entre els circuits més populars cal destacar-ne la Roca Blanca (4 km, planer), el Lladres-Canonada (2,9 km i 500 m de desnivell), el Canal de Sant Maurici (3,6 km planers a 2.000 m), el Coll Triador-Creu de l’Eixol (18 km i 350 m de desnivell) i finalment el Campmaior (10 km i 385 m de desnivell).

Ara bé, dos dels al·licients que troben en­torn d’Espot són el repte dels circuits de “Quilò­metre Vertical” (1.000 m de desnivell positiu). El “vertical” de la Vall de Peguera s’endinsa en indrets únics d’una gran bellesa, com l’Estany Negre, i permet posar punt final al refugi Josep Maria Blanc.

El segon “vertical” és La Pala d’Eixe, que ens permet descobrir el silen­ci seductor que ofereix una estació d’esquí amb els remuntadors aturats i arribar al cim d’Eixe, des d’on gaudirem de pa­noràmiques espectacu­lars. Les dues curses es poden realitzar a través de l’APP d’Espot i com­petir virtualment amb al­tres corredors.

 

 

A Espot hi trobarem nom­brosos allotjaments, com ara hotels, cases rurals, càmping i apartaments. A pocs quilòmetres hi trobem Esterri d’Àneu, que també ens ofereix moltes altres activitats esportives, com navegar en caiac pel llac de la Guingueta, el descens de barrancs, l’escalada i senders per a la pràctica de BTT. Si a tot això hi afegim una gastronomia única i un clima fresc, Espot i les Valls d’Àneu esdevenen a l’estiu una destinació turística i es­portiva familiar d’èxit ga­rantit.

 

 

Abril 07, 2021
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.