932 041 041

Carles Val bat el rècord amb 6.432 km esquiats al repte Skithon

En Carles té 87 dies registrats amb una mitja de 75 km al dia. Una distància mitja que pot semblar que no és possible però ho és... Vols saber com s'ho ha fet?


Avui en dia estan de moda les maratons, però i els skithons? Com cada any hem posat a disposició dels visitants l'SKITHON, un repte amb les Apps de les estacions d’FGC on cal registrar el màxim de quilòmetres esquiats a qualsevols de les estacions durant la temporada. El premi? Ni més ni menys que un forfet de temporada per esquiar a totes les estacions del grup FGC!

 

Cada cop més gent s'enganxa al repte i hi competeix amb ganes i cada cop s'enregistren més quilòmetres esquiats. Molts esquiadors que ens han visitat aquest any han registrat més 5.000 km... La marca d'enguany és la més gran de qualsevol edició amb 6.432 km esquiats, assolit per Carles Val. Una autèntica màquina d’esquiar!

 

En Carles té 87 dies registrats amb una mitja de 75 km al dia. Una distància mitja que pot semblar que no és possible però ho és, ja que un esquiador de nivell mig d'esquí en 4 hores podt fer entre 30 i 40 km.

 

Com s’ho ha fet en Carles per arribar als 6.432 km? Llegeix l’entrevista!

 


 

És el primer cop que participes al Repte Skithon?


Sí, és el primer cop que hi participo. Desconeixia l'existència de l'aplicació Skitude i del repte Skithon FGC. De fet, la temporada passada va ser excel·lent i vaig esquiar més hores que no pas aquesta i vaig fer més km que enguany, més de 7000, que vaig enregistrar en un altre dispositiu.

Si arribo a saber de l'existència del repte Skithon FGC, hauria pogut gaudir del forfet de regal aquesta temporada.

 


A què et dediques?


Sóc llicenciat en Multimèdia i em dedico a assessorar i dissenyar estratègies en Social Media per clients del Regne Unit. Treballo a distància i sense horaris i em puc organitzar prou bé.


Abans de mudar-nos a La Cerdanya també treballava com a Soft Tissue Therapist (massatgista esportiu) a Anglaterra. Aquí no exerceixo aquesta professió.


De totes maneres, al que més m'agrada dedicar-me és a la meva família. Tinc dues filles de 5 i 7 anys i és un privilegi poder compartir amb elles el seu procés d'aprenentatge.


També han après a esquiar i aviat em serà difícil seguir el seu ritme!

 

 
Quines son les teves aficions?


M'agrada fer esport a la muntanya, preferiblement en solitari i hi dedico tot el temps possible. Córrer, bicicleta de muntanya, senderisme etc. També la navegació a vela amb creuer pero aqui al Pirineu ho tinc una mica dificil! M’agrada estar a l'aire lliure, ja sigui a la muntanya o al mig de l'oceà.


També m'agrada molt llegir i intento llegir un llibre a la setmana com a mínim. L'any passat vaig llegir 54 llibres i aquest any m'agradaria arribar als 56. Ara que ha acabat la temporada d'esquí i no em passo tot el dia amunt i avall per La Molina, podré dedicar més temps a llegir i arribar a final d'any amb el repte dels 56 assolit.

 


Com et prepares la temporada d’hivern?


No faig una preparació específica per l'hivern. Intento mantenir un estat de forma òptim tot l'any. Tinc 48 anys i ja fa anys he passat el meu punt de màxim rendiment esportiu. Ara provo de mantenir el cos i la ment el millor possible i seguir participant a la cursa de la vida amb la carrosseria el menys abonyegada possible, forçant el motor però sense cremar-lo!


El que sí que faig és dormir vuit hores diàries, no mirar la tele i fer servir molt poc el sofà de casa.

 


Cal seguir una dieta especial per aguantar tantes hores esquiant?


Estic acostumat a passar moltes hores a la muntanya sense menjar gaire. Sóc vegà i no menjo cap aliment d'origen animal, sóc abstemi i intento no ingerir sucres lliures.


Esmorzo a casa i a la muntanya porto fruits secs a la butxaca de la jaqueta i vaig picant com un esquirol! També porto aigua però en bec molt poca. Com que no parlo amb ningú durant moltes hores i, a més, no suo gaire, puc passar moltes hores sense beure. A casa fem horari europeu i sopem a quarts de set, per tant puc aguantar perfectament moltes hores a la muntanya sense fer cap dieta especial.

Una de les condicions que em vaig imposar durant el repte Skithon va ser no prendre cap beguda o menjar que no portés jo mateix a sobre. No he utilitzat cap bar ni restaurant de l'estació en aquests mesos. Els telecadires i el telecabina (si feia molt de vent) eren els meus punts d'avituallament.

 

 

Fas algun entrenament específic?


No faig cap entrenament físic especific. Tinc previst fer la travessa integral del Pirineu a peu, en solitari i en autosuficiència i m'entreno mentalment estant sol moltes hores seguides a la muntanya sense parlar amb ningú i sense rebre assistència de cap tipus. El repte Skithon m'ha anat molt bé per entrenar aquests aspectes.

 

 

Has registrat molts kilòmetres a l’estació de La Molina, quina és la teva relació amb aquesta estació en concret?

 

És la que tinc més a prop de casa i em permet ser a pistes ben d'hora després de portar les meves filles a l'escola. El primer que veig al matí quan em llevo és la Tosa d'Alp!

  

He passat molts anys a Anglaterra , on em vaig casar i van néixer les meves dues filles. Vam decidir anar a voltar una mica i vam passar un any a L'Equador, a la costa del Pacífic on ens vam estar tot un any en banyador i xancletes veient passar les balenes geperudes i on vam sobreviure a un terratrèmol de magnitud 7.8! Voliem un canvi radical i vam decidir venir a la muntanya, a La Cerdanya, per canviar completament d'escenari i per a que les meves filles, que només parlaven anglès, aprenguessin el català.

Tots estem molt contents a La Cerdanya, la meva dona i les meves filles han après la llengua i gaudim d'un entorn espectacular.

  

Què és l’esquí per a tu?

 

Com comentava abans, nosaltres venim d'Anglaterra on no hi ha estacions d'esquí. Quan vam venir a viure a La Cerdanya, ara fa 3 anys, vam veure que l'esquí era una opció disponible i vaig decidir aprendre a esquiar.


Jo no m'havia posat uns esquís mai abans i la meva dona , que esquia molt bé, em va donar les primeres lliçons. Les meves filles tenen l'esquí com a activitat extraescolar i ens agrada esquiar tots junts. Si he de ser sincer, l'esquí alpí no és un dels meus esports preferits però a l'hivern seria una llàstima desaprofitar l'ocasió que tinc de practicar-lo d'una manera tan fàcil i propera.

  

Creus que l’any que ve podràs superar el teu propi rècord?

 

Com comentava anteriorment, el meu record està en 7200 km que vaig fer la temporada 2018-19 però no vaig registrar-la a cap aplicació.


Aquesta temporada n'he fet 6432 i crec que no es difícil fer-ne més. Només cal posar-hi ganes i gaudir de la muntanya.


La temporada que ve no participaré en aquest repte. El trobo molt interessant però jo no tinc smartphone. Aquesta temporada he fet servir un smartphone vell que m'han deixat per instal·lar-hi l'aplicació. El meu telèfon mòbil és un Nokia de 20 euros que només serveix per trucar i enviar sms. Intento fer activitats a la meva vida on no necessiti dur un ordinador a la butxaca!


Desitjo que el proper guanyador de l'Skithon FGC, destrossi el meu record i sobretot que gaudeixi de la muntanya i l'aire lliure tan com ho fet jo aquesta temporada.

Abril 25, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.