932 041 041

Entrevista a Jordi Rulló, fotògraf d'acció i aventura

Fotògraf, guia i professor d’esquí i snowboard, així és Jordi Rulló: "intento capturar l’acció dins d’històries que puguin inspirar i portin a l’espectador a considerar la relació de l’esportista amb la natura". 

 

1 - Qui és Jordi Rulló?

Fotògraf, guia i professor d’esquí i snowboard, viu entre Lleida i el Pirineu català. Després de gairebé quinze anys dedicant-se a activitats d’aventura exercint d’instructor de ràfting i caiac i també de professor d’esquí i snowboard decideix estudiar fotografia, una afició que sempre l’havia acompanyat en les seves aventures, activitats i viatges, és a partir de llavors que combina aquestes disciplines professionalment.

 

En constant cerca de la relació entre l’humà i la natura, se submergeix en ella per sentir la seva immensitat i traslladar aquestes sensacions en les seves captures, que inspiren pau i univers salvatge alhora.

 

"Intento capturar l’acció dins d’històries que puguin inspirar i portin a l’espectador a considerar la relació de l’esportista amb la natura".

2 - Quina és la teva relació amb el Pallars?

Vaig arribar a finals dels anys 90 atret per la muntanya i l’esport, i després d’un temps de formació vaig començar a treballar com a guia en algunes de les moltes activitats d’aventura que ofereixen aquestes dues províncies del Pallars. Des de llavors i fins ara, sempre he anat descobrint una innumerable quantitat de racons màgics on practicar activitats i poder fotografiar. 

 

3 - Hem vist moltes fotografies teves a l'estació de Port Ainé i els seus voltants, què creus que els fa especials per a la fotografia?

Per ser una estació d’esquí trobo que te moltes possibilitats fotogràfiques fàcilment a l’abast de tothom, dins i fora del que son les mateixes pistes d’esquí, degut al seu accés. I partim, que des de la part més alta de l’estació, tenim el Pic de l’Orri, 2440m,  des d’on tenim unes vistes excepcionals de 360 graus dels Pirineus, i que això fa que puguem gaudir d’unes postes i sortides de sol molt lluminoses i que tant ens agrada fotografiar. Aquesta zona també ens dona la possibilitat endinsar-nos gradualment en les seves precioses zones boscoses de la cara nord, gran conservadores de neu, i protectores en cas de temporal advers. Tot això pot donar molt joc a qualsevol amant de la natura, de l’esquí i la fotografia.

4 - Quan va sorgir la teva passió per la fotografia de natura i paisatge?

Com em sembla que ja he comentat abans, durant els meus anys de guia d’activitats d’aventura al Pallars gairebé sempre he anat acompanyat d’una càmera, analògica al principi... i cada cop més he volgut treure imatges de les nostres rutes, aventures i escapades a la muntanya o al riu. Des de llavors i cada cop més aquesta passió ha anat augmentant...

 

5 - En quant a tècnica fotogràfica, quins punts definiries com a clau per a fer bona fotografia de paisatge hivernal?

Apart de saber controlar els valor bàsics de la càmera, realment cap tècnica resulta clau a l’hora de fotografiar i treure un bon resultat en el paisatge hivernal. El que si resulta útil és conèixer les limitacions del nostre material fotogràfic, i saber que podem aconseguir amb el disposem. Al igual que resulta imprescindible conèixer mínimament el medi per on ens volem moure i saber utilitzar adequadament el material de progressió hivernal, per no posar-nos en risc.

  

6 - Dels teus treballs, de quin et sents més orgullós o tens una anècdota curiosa relacionada?

Potser només destacaria, que gràcies a la meva formació en activitats de muntanya, professor d’esquí, etc. m’ha facilitat l’accés a cobrir competicions i la realització de sessions fotogràfiques que requereixin nocions bàsiques de seguretat en aquest medi sense cap problema.

 

7 - Per què creus que hauria de venir la gent a la sortida que farem a Port Ainé el 23 de març?

Aquest curs va dirigit a tot amant de la fotografia i la muntanya, que vulgui gaudir d’una sortida hivernal i així conèixer alguns racons bonics de l’estació, mentre a l’hora aprenem a utilitzar els valors bàsics d’una càmera de fotos i conèixer les seves limitacions. Parlarem en termes generals de la composició, llum i la mirada així com el material bàsic per cuidar el material fotogràfic en aquestes condicions.

 

Si t'interessa la fotografia i t'apassiona l'aventura i la muntanya, pots inscriure't al web al curs del proper dissabte 23 de març a Port Ainé. T'estarem esperant amb en Jordi Rulló!

Curs de fotografia amb Jordi Rulló

 

Si vols seguir de ben aprop la fotografia de Jordi Rulló, pots visitar el seu web i seguir-lo a Instagram, Twitter i Facebook.

Març 11, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.