932 041 041

Albert de Gràcia és un jove geòleg amant dels Pirineus i la fotografia i molt interessat en la metereologia d'aquest entorn. Parlem amb ell perque ens expliqui tot sobre el projecte Meteopirineus Catalans, del que és creador.

 

 

 

Bon dia Albert, explica’ns en què consisteix el teu projecte Meteopirineus Catalans.

Meteopirineus Catalans és una eina informativa per a tots els pirinencs i els seus visitants que vulguin conèixer de forma directa i actualitzada les previsions del temps i altres informacions relacionades amb la meteorologia, d'aquest divers territori de muntanya.

 

I com funciona?

A través d'una plataforma web i un seguit de xarxes socials, oferim tres butlletins setmanals del temps genèrics per la serralada, i també butlletins específics, com és el cas de les previsions pel cap de setmana per les estacions de FGC.

Les previsions es fan seguint diversos models meteorològics i aplicant els coneixements sobre el territori pirinenc. A més, desenes de persones diàriament ens faciliten informació, fotografies i la seva ajuda, per fer que cada dia creixem i puguem difondre millor la meteorologia pirinenca.

 

 Com van ser els inicis d’aquest projecte? Com va néixer?

Unint la meva formació en geologia i el meu interès en la metereologia vaig decidir avarcar aquestes tres coses en un projecte que pogués ser d’interès general.

Meteopirineus Catalans com a tal va néixer fa uns 7 anys a través d'un compte de Facebook, i aviat la resposta de seguidors va ser massiva, provocant que al cap de pocs mesos de vida del projecte, s'acabés ampliant els serveis amb una web i un compte de Twitter i Instagram. Avui dia som més de 27000 els seus seguidors, i centenars o milers de persones que diàriament consulten les nostres informacions.

 

Amb quines dificultats us trobeu a l’hora de fer les prediccions?

El temps del Pirineu és extremadament complicat de predir, amb centenars de matisos que dificulten saber el temps al conjunt del Pirineu, ja que la varietat de climes existent en la serralada comporta un bon nombre de diferents tipus de temps, per una mateixa situació meteorològica. Des de Meteopirineus Catalans però, intentem detallar al màxim les nostres previsions i explicar-les perquè tothom sàpiga qui temps farà en una ubicació concreta.

 

Cada divendres de la temporada d'hivern Meteopirineus Catalans publicarà la informació relativa a la previsió meteorològica de les estacions de FGC  perque els visitants de les nostres estacions puguin obtindre la millor informació de primera mà.

 

 

 

No us perdeu totes les actualitzacions meteorològiques a les nostres xarxes socials cada divendres a la tarda!

Voleu saber-ne més? Així doncs seguiu Meteopirineus a les seves xarxes socials!

Facebook

Twitter

 

 

Novembre 30, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.