932 041 041

Dormir sota els estels: Punts a tenir en compte per la vostra acampada a Vall de Núria

Arriba l’estiu i amb ell la zona d’acampada de Vall de Núria. És innegable l’encant natural de la vall, és per aixó que moltes persones l’escullen per realitzar diverses rutes senderistes o simplement per pasar uns dies a la natura mentre practiquen altres activitats.

Amb l’ampli ventall de possibilitats que Vall de Núria ofereix, un dia queda curt per gaudir-la, per la qual cosa, molts dels seus visitants opten per fer-hi nit.

L’Hotel i els Apartaments Vall de Núria son una bona opció per aquelles persones que volen descansar amb el màxim comfort, però, per aquelles persones que vulguin estar en un contacte més directe amb la natura, poden acampar. Us expliquem una mica més sobre ella!

La zona d’acampada controlada és una zona preparada per aquesta finalitat exclusivament, situada entre el torrent i la pista Finestrelles. Es trova oberta des del dia 21 de maig al dia 1 de novembre, i té una extensió de 2.500 m2 i una capacitat de aproximadament 55 tendes. El preu per acampar és de 8 € per persona i nit i ofereix els serveis de WC, piques i dutxes.

 

 

 

I què heu de tenir en compte abans d’acampar?

 

  1. Degut al seu relleu elevat i la seva proximitat al Mediterràni, el clima de Vall de Núria és d’alta muntanya i relativament humit.

Les precipitacions son abundants sobre tot a l’estiu i la tardor, encara que la primavera també és bastant plujosa.

Així mateix, les temperatures són fresques durant tot l’any, per la qual cosa, encara que acampeu a l’estiu, tingeu en ment portar roba d’abric i material adequat per si refresca.

Us recomanem també que sempre consulteu les condicions de muntanya amb previsió.

 

  1. Vall de Núria compta amb una gran diversitat de fauna i alguns animals es troben molt a prop de zones de pas.

Isards, llebres, martes, conills, perdius, picots negres,  galls fers, marmotes, muflons o trencalossos són algunes de les boniques i interessants espècies que tenen Vall de Núria per casa seva i que moltes vegades, no es senten tímids d' estar a prop de nosaltres. Per la nostra seguretat i la seva, intenteu interactuar el mínim amb ells, per no estressar-los i evitar qualsevol reacció per la seva part. Sempre admirem-los amb cautela i previnguda distància. 

 

 

 

  1. Teniu en compte que a Vall de Núria existeixen organismos tòxics i verinosos.

A Vall de Núria podem trovar plantes com la tora blava o el veladre, animals com l’escurçó o bolets com el reig bord (o matamosques) o la farinera borda. La millor forma d’evitar riscos és respectar la naturalesa i especialmente no agafar bolets, tallar plantes o moure pedres sense necessitat.

 

 

 

  1. A la zona d’acampada no estan permeses les fogueres, però si els fogonets.

Degut a que Vall de Núria és un entorn totalment natural, envoltat de zones verdes i on es pot propagar fàcilment el foc, provocant la destrucció del medi ambient i en conseqüència, la desaparició d’espècies animals i vegetals, eviteu provocar fogueres així com cuideu els vostres residus.

 

  1. Si voleu fer rutes senderistes sempre escolliu la més adaptada a vosaltres.

Sempre heu de ser cautelosos i humils a la muntanya i ser conscient del vostre nivell físic i la vostra orientació. Així mateix informeu-vos abans de realitzar-la, utilitzeu el material adequat i seguiu les indicacions, no us sortiu del traçat. Estigueu sempre localitzables i demaneu informació si cal al personal de l’estació.

Si voleu iniciar-vos, la vostra opció será el bateig de senderisme, durant aproximadament tres hores recorrereu "la ruta de les tres Valls": Eina, Noufonts i Noucreus per finalitzar a Vall de Núria.

 

Juny 04, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.