932 041 041

Heu anat alguna vegada a un circuit de DH? I a la Molina Bike Park?  Sabeu quins treballs es duen a terme per a que les pistes es trobin en les millors condicions quan aneu a fer les vostres acrobàcies?

El terreny per on els riders circulen, circuits dissenyats al mig de la natura, han d’anar-se cuidant cada cert temps, ja que les condicions climatològiques com la neu, la pluja, el vent o la relliscada de pedres, així com el pas dels animals o l’ús de les persones, pot provocar que perdin els seus traçats.

 

 

 

Els encarregats d’aquesta important tasca són els bike patrols i els shapers, els quals, segons el seu nom indica, vigilen i donen forma a les pistes contínuament, i per zones, per tal de tenir el millor condicionats possibles els gairebé 50 km de circuits de descens de la Molina, havent d’enfrontar-se a l’aridesa del terreny i a les diverses situacions d'aquest.

Durant l’última setmana de juliol i la primera d’agost els patrols de La Molina Bike Park van realitzar diversos treballs en els diferents circuits, voleu saber en què van consistir? Continueu llegint!

Els circuits Trencapinyes i Senglar, la pista negra i la vermella es van repassar i s’hi van retirar pedres, tant amb maquinària com a mà de la zona intermitja dels circuits.

 

 

 

Al circuit All for One s’ha allisat,  s’han refet els peralts i dubbies i s’ha despedregat la zona baixa del trampolí, escenari de la Kids Race del passat dissabte 5 d’agost.

 

 

 

Aquestes feines ja s’han realitzat, però no són les úniques que es duran a terme! Els patrols segueixen un calendari de manteniment dels circuits durant tot l’any, i de manera periòdica, per vetllar per que els circuits estiguin perfectes per poder-hi gaudir.

Felicitacions a aquests treballadors incansables!

Si en voleu saber més, us deixem un vídeo dels treballs, així com una entrevista amb un dels encarregats de lloguer del Bike Park i bike patrol, l’Arnau Oliver.

 

 

  • Hola, ens pots explicar una mica sobre tu?

Si, sóc l'Arnau, treballo aquí des de fa un any, tinc dinou anys i res, us explicaré una mica la meva vida aquí a la Bike Park.

 

  • Sempre has sigut aficionat a les bicis?

Des de sempre, de petit vaig competir a BTT i després vaig passar a descens fa cinc anys. El meu pare sempre ha sigut aficionat a les bicis i des de llavors anar fent.

  • Havies vingut a la Molina abans de treballar-hi?

Si, havia vingut amb uns amics que competíem junts i a partir d'aquí doncs, mira, casualitat que vaig arribar aquí. M'imaginava que podria ser de les millors feines per mi que hi han, el fet de poder fer de mecànic, de fer circuits que ja feia amb els amics...

  • Què és el que t'agrada més de la teva feina al Bike Park?

Potser és el fet de poder estar molt a prop del client, gaudint del mateix i parlar del que ens agrada.

  • Quin és el secret per mantenir els circuits en condicions perfectes?

Dedicar-hi temps, amb els altres companys anar retirant les pedres, tapar els forats...El secret principal és poder pujar una màquina, que és com queda més perfecte.

  • Com és un dia normal al Bike Park?

Arribar i tenir les bicis preparades pels clients, poder-les llogar, després si cal fer una volta per revisar el Bike Park, preparar coses de cara als clients...

  • Tens algun record, alguna anècdota amb algun client?

Més d'un cop hem hagut d'anar a Masella perquè tot i estar indicat es despisten i et truquen "No sé on estic" i t'han d'enviar la ubicació i trobar-los.

  • A qui recomanaries el Bike Park?

El recomanaria a les persones a les quals realment els hi agrada el descens, que els hi agraden els circuits exigents però també tenim circuits més tranquils, fins i tot per a famílies.

  • I tu que treballes a l'estiu al Bike Park, a l'hivern quan cau la temporada de bicis, realitzes algun altre treball aquí?

Durant la temporada d'hivern he treballat a l'estació donant suport fora del Bike Park .

 

 

Agost 08, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.