932 041 041

Història, turisme i festa! Això és el que es va viure el passat dissabte 22 de juliol a Clot del Moro! I per què? Doncs perquè en aquest dia és celebra la Festa Major d’aquesta localitat, la qual des de 1975, i fins a 2014, no es va celebrar a causa de que es tractava d’una festa de l’empresa de ciment Asland de cara als treballadors i vilatans de la Pobla de Lillet i Castellar d’en Hug, i que arran del seu tancament va deixar de celebrar-se.

Com dèiem, el 2014 es va recuperar la festivitat amb motiu del centenari del primer viatger del Carrilet, el trenet que vinculava la Pobla de Lillet amb Castellar. Amb l’objectiu de no fer caure en l’oblit la tradició i mantenir l’atractiu turístic de l’indret, aquest estiu s’ha volgut retornar la festa.

Aquest any el programa ha sigut tot un èxit: Tot un dia ple de gastronomia, activitats infantils, balls, concerts, teatre, visites guiades i molt més, tant pels més xics de la casa com pels grans.

Entre les 10 i les 13 h els menuts van poder realitzar un taller d’estampació tèxtil al propi Museu del Ciment de Castellar de n’Hug. Quin millor lloc per sentir-se obrer per un dia?

 

Paralel·lament, els amants del teatre i la natura, sobre les 10:30 h, van tindre l’oportunitat de gaudir del paquet combinat de visites. Amb el nostàlgic Tren del Ciment es van traslladar fins els preciosos Jardins Artigas, un racó de natura decorada imaginat per l’importantíssim arquitecte Antoni Gaudí, i on amb una visita teatralitzada, de la mà d’Eusebi Güell i del mateix Gaudí van conèixer la seva història. Posteriorment, el trajecte va finalitzar al Museu del Ciment, on els participants van poder conèixer de primera mà, equipats com treballadors i viatjant al passat, com era el dia a dia de la fàbrica i la fabricació del ciment.

Des de les 15:30 hores fins a les 18:30 h, cada hora, el Tren del Ciment va fer trajectes des de La Pobla de Lillet, on els visitants van poder visitar l’exposició gratuïta "Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat” abans de continuar el recorregut fins als Jardins Artigas i el Museu del Ciment.

 

 

Per la tarda, entre les 16:00 i les 19:00 hores, els més petits van tindre una oferta d’activitats que no els van deixar parar. Primerament, taller de bombolles de sabó gegants, després mini disco, i finalment gimcana infantil. Fa goig oi?

Els més interessats per la cultura i les activitats més relaxades van poder gaudir de les portes obertes al Museu del Ciment, de l’actuació teatral “Déu”, una obra de teatre original, amb tocs d’humor negre i absurd però reflexiva, i del concert de música tradicional amb Amadeu i CIA.

A les 20:30 h, després de l’intens dia d’oci, va arribar el temps del sopar, el qual va ser facilitat per diversos food trucks amb menjar per tots els gustos. I després de menjar, què es pot fer per arrodonir un dia tan divertit? Doncs ballar!

A les 21:30 h es va posar el punt final a la festa amb el viatge en el tren especial del Museu del Ciment de tornada a la Pobla de Lillet, punt d’inici de la travessa.

Us deixem a continuació un conjunt de fotos dels instagramers que hi van anar-hi!

 

 

 

 

L'equip d'instagrammers de Descobreix Catalunya va gaudir de la festa i totes les activitats. Moltes gràcies per les fantàstiques fotografies! Podeu veure totes les fotografies a Instagram mitjançant l'etiqueta #DescobreixTrendelCiment o al perfil de Descobreix Catalunya.

 

Si us ha agradat el pla, us convidem a que ens acompanyeu l’any que ve, no us en penedireu!

 

 

Juliol 25, 2017
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.