932 041 041

Així s'ha viscut la Copa del Món IPC 2019 de para-snowboard de La Molina

La Molina demostra un any més la seva aposta per donar un espai a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat i discapacitat visual, perquè puguin practicar esport i gaudir de la neu.

Foto d'Astrid Fina a la Copa del Món para-snowboard de La Molina - @Luc Percival

 

Del 4 al 8 de març ha tingut lloc la Copa del Món de para-snowboard a La Molina, que demostra un any més la seva aposta per donar un espai a aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat i discapacitat visual, perquè puguin practicar esport i gaudir de la neu.

 

Ha sigut una competició marcada per la brillant actuació de la barcelonina Astrid Fina, que ha aconseguit 4 plates (2 en SBX i 2 a BSL). La resta de l'equip espanyol ha estat format pel basc Xabier Osa, que ha competit en la categoria UL1, i Victor Manuel Gonzalez, asturià resident a la Vall d'Aran que ha participat en la categoria LL1. La cita ha comptat amb un total de 35 riders participants provinents d'una dotzena de països.

 

Després d'aconseguir póker de medalles de plata en totes les proves disputades, la barcelonina Astrid Fina ens porta l'Estat de Pistes, posant així punt i final a la Copa del Món IPC de para-snowboard.

Març 11, 2019
 

Copa del Món de para-snowboard a La Molina

Des de fa molts anys, La Molina ha estat un clar exemple d’estació accessible, un espai dissenyat perquè persones amb discapacitat física o visual puguin tastar la neu de ben a prop i practicar tota mena d’esports a l’aire lliure. L'estació compta amb infraestructures adaptades, com les entrades als telecadires, també posa a disposició material de lloguer específic per a diferents tipus de discapacitat i a més aquestes persones també poden comptar amb locals de serveis de restaurant, lavabos i aparcament adaptats per a les cadires de rodes. Més info Centre d'esport Adaptat 

 

Mostra de la seva implicació és la gran quantitat de proves del Comitè Paralímpic Internacional (IPC, en les seves sigles en anglès) que ha acollit al llarg de la seva història: l’any 2013 va acollir els Mundials IPC d'esquí alpí i el 2015 va ser l’escenari dels Mundials IPC de snowboard i de la Copa del Món IPC d’esquí alpí. Finalment, el 2017 va ser la seu de la Copa del Món IPC para-snowboard. En aquest sentit, doncs, es podria dir que La Molina i la competició són dos elements inseparables que van de la mà temporada rere temporada.

 

Divendres 8 de març, La Molina posa punt i final a quatre jornades dedicades a l’snowboard adaptat de la mà de la Copa del Món IPC de para-snowboard. La prova ha comptat amb dues modalitats: dilluns i dimarts ha estat l’escenari de les competicions de snowboard cross (SBX) a la pista Alabau i dijous i divendres, de les proves del banked eslàlom (BSL), a la pista Solell de Torrent Negre.

 

Podeu consultar AQUÍ els podis i classificacions. 

 

Què és l'snowboard cross (SBX) i el banked eslàlom (BSL)?

Para-snowboard

Foto de @Luc percival

 

L’snowboard cross és una modalitat que té lloc en un circuit dissenyat amb salts, dubbies i mòduls i amb corbes estretes i entrellaçades que posen a prova el corredor en diversos trams de la pista. Per aquest motiu, els snowboarders han de dominar-la per superar tots els obstacles que es van presentant al llarg del recorregut. Amb tot, han de saber com són els salts, però també han de treballar molt bé cadascuna de les baixades d'una forma tàctica.

 

La mecànica de la prova és la següent: primer es realitza una classificació inicial. A continuació, els corredors més ràpids han de competir en un format head-to-head per aconseguir arribar al podi i emportar-se les medalles.

 

El banked eslàlom, que l'any 2015 es va estrenar a La Molina, és una modalitat que va néixer als Estats Units. Consisteix en baixar en eslàlom a través d'una pista en forma d' "U" al llarg d'un traçat d'entre 500 i 900 metres de terreny irregular ple de dubbies naturalment presents a la pista. 

 

Els 35 riders (8 dones i 27 homes) participants han completat la primera de les dues proves de banked eslàlom disputades a la pista Solell de Torrent Negre de La Molina. En total s’hi han inscrit de 12 països: Alemanya (3), Austràlia (3), Àustria (3), Canadà (2), Croàcia (1), Espanya (3), Estats Units (8), França (3), Gran Bretanya (1), Itàlia (3), Noruega (1) i Països Baixos (4). Pel que fa referència a la resta de riders espanyols, el basc Xabier Osa ha finalitzat 10è en la categoria de UL1 i Victor Manuel Gonzalez, asturià resident a la Val d’Aran, ha quedat en 6a posició en la categoria LL1. La rider Astrid Fina brilla amb la plata en la categoria SBLL2. 

 

 Banked Slàlom preparat a la pista Solell - @Oriol Molas

 

Copa del Món IPC Alpí SL/GS - Del 11/03/19 al 15/03/19

Amb tot, de l’11 al 16 de març, La Molina acollirà la Copa del Món IPC d’esquí alpí adaptat, en les modalitats d’eslàlom (SL), gegant (GS). La competició, que se celebrarà a l’estadi Roc Blanc, es podrà seguir a través de l’streaming del canal de YouTube de Comité Paralímpic

 

 

Març 08, 2019
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.