932 041 041

Conicions de muntanya 9/02/2024

Finalment l’anticicló es retira i tornen la inestabilitat i el pas de fronts. Avui ja tenim el cel tapat i s’espera que ens faci una enfarinada. Esperem que això signifiqui el retorn de l’hivern i que en breu puguem gaudir novament de la neu com a paisatge i element de diversió.

 

Resum dades meteo:

 

 

 

Previsió: (meteocat.cat)

 

 

 

 Entrada de vent i baixada de temperatures sobretot diumenge que en contrapartida serà més assolellat. 

 

Cal seguir les informacions:  www.meteomuntanya.cat

 

 

 Mantell nival:

 

Continuem amb la situació de la setmana passada en que  gairebé tots els vessants sud estan sense neu permetent-nos fer muntanya com si fóssim al primavera amb congestes aïllades; però els vessants nord  i les obagues podem trobar zones compromeses en cotes altes. És més al ser tan poc el gruix trobem moltes zones de neu dura,  gel, gleves  on desaigua la neu i es troben gelades, etc.  Encara que sigui per un petit tram, el material de seguretat com els grampons i el piolet ens permeten progressar i aturar-nos en cas de relliscada; el casc ens salvarà d’un impacte que podria ser fatal.

 

Amb el pas d’aquest front pot deixar 5cms en funció de la cota. Caldrà veure que acaba fent.

 

El Butlletí de perill d’allaus no emet risc, degut a que el mantell no té càrrega suficient. Amb la previsió de nevada lleugera combinada amb vent és fàcil que en sectors trampa es puguin formar plaques. Caldrà veure l’actualització del butlletí.

 

 

Camins/accessos a/des de Núria:

 

En general, en els vessants sud i en cotes baixes, no hi havia gents de neu; per tant  la neu nova caurà directament sobre el terra, sense que signifiqui un greu problema. Allà on hi havia neu o gel,  si la capa de neu es fina, ens pot ocultar aquestes zones i posar-nos en perill. Cal dur sempre el material de seguretat.

 

Puigmal per Fontalba:  Sense neu avui divendres, probablement quedarà amb una capa de neu recent en tot l’itinerari. Fins i tot pot ser que sigui difícil arribar mb vehicle fins a dalt.  

 

Noucreus, Noufonts, Font Negra: En general la mateixa situació que per al Puigmal per Fontalba. A dia d’avui net, excepte petites congestes. Són vessant més arrecerats que recullen més neu en situacions de vent.

 

Puigmal per l’embut:   De les ascensions des de Núria és la que presenta una situació més hivernal. A partir del pluviòmetre  ja trobàvem rem neu amb certa continuïtat fins a dalt del cim. La nevada deixarà l’itinerari amb neu en tot el seu recorregut.

 

Camí vell: Net de neu, només algun petit tram amb  una mica de gel que fàcilment es poden esquivar. Atenció a les zones on el gel no és visible. Amb la previsió pot ser que la meitat superior presenti zones nevades.  

 

Camí de Fontalba a Núria: A dia d’avui en tot  el seu recorregut. L’alçada d’aquest camí queda just per damunt de la cota de neu prevista per demà, per tant  tindrem el camí ple de neu. Pels vessant inclinats que travessa no es recomana a persones sense el material ni l’experiència necessària en muntanya hivernal. Una eventual caiguda en depèn quin lloc podria tenir fatals conseqüències.

 

Camí dels enginyers a Coma de Vaca: Actualment estava totalment net de neu. Igual que el camí de Fontalba, la nevada  pot deixar-lo plenament nevat. Pels vessant inclinats que travessa no es recomana en situacions hivernals. Una eventual caiguda en depèn quin lloc podria tenir fatals conseqüències.

 

 

MÉS INFORMACIÓ: 

 

  • Webcams Vall de Núria:

 

Febrer 09, 2024
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.