932 041 041

Una setmana amb temperatures més suaus amb una mica de precipitació en forma de neu fins a mitja setmana (3-5 cms) pujada forta de temperatures divendres i el cap de setmana amb una mica  de pluja i vent.

 

Seguim tenint plaques de vent en diverses orientacions algunes d’elles han baixat al pas de persones amb mides 1-2 en diverses orientacions a Noufonts i zona Torre d’Eina. La tendència és que les plaques es vagin transformant però  la pluja i  les altes temperatures facilitaran la formació d’allaus de fusió. Cal evitar estar a la muntanya a les hores centrals del dia.

 

Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus 

 

Trobem neu des de la cota 1400  en tots els vessants. Bon moment per recórrer aquells itineraris que  són difícils de trobar innivats.

 

No oblideu dur els grampons i el material de seguretat (casc i piolet).Tenim condicions de neu primavera en que al matí està dura com una roca i a la tarda fon la capa superficial.  En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, SEMPRE  haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar al bon temps..

 

Tornem a tenir neu en el Camí vell  fins gairebé  la cota 1650 Cua de cavall), per tant trobem el recorregut  amb neu i gel pràcticament en la seva totalitat. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es te experiència en la muntanya hivernal.  

 

Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Condicions de la Muntanya

Març 09, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.