932 041 041

Es comença a notar la primavera. Una setmana amb temperatures més altes (màxima dijous amb 11ºC i mínima dimarts a mb -6,5ºC. Ha tornat a precipitar a principis d setmana acumulant uns 25 cm de neu nova a la cota 2000. El vent ha set moderat cop màxim de 65km/h a la cota 2000 amb components O-NO.

Hem passat una setmana en que el risc d’allau va arribar a 4 i ara tornem a estar en risc 3 sobre 5. La situació predominant amb les temperatures actuals és de risc d’allaus per neu humida, però no es poden descartar allaus petites de placa  en vessants nords. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

Trobem neu des de la cota 1700  en tots els vessants. Estem en plena situació de primavera amb fusió durant el dia i regel durant la nit. Molta atenció als canvis diürns de la neu  i allà on hem pogut passar al matí enfonsant-nos  ens podem trobar neu molt dura a l’hora de tornar. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc.  Els fons de torrent estan en perfectes condicions per anar amb raquetes o esquis  (des de Núria el de  Finestrelles i , Eina. El torrent de   Noucreus a partir de la sortida del bosc.)

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar al bon temps.

 

El Camí vell continua amb neu  fins gairebé des de   la cota 1800 Pla de Sallent, per tant trobem el  recorregut  amb neu i gel  en la seva meitat superior. No és gens recomanable recorre’l en les circumstàncies actuals sinó es té experiència en la muntanya hivernal.  

Abril 01, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.