932 041 041

El  darrer cap de setmana varen pujar molt les temperatures fent que arribés a ploure fins a 2200m. (a Núria registrem 7,3l de divendres a dissabte) El dilluns vàrem poder observar alguna allau de fusió de mida petita. Dimarts/ dimecres el front va ser de nord, va precipitar uns  15cm  amb fort vent.

 

Avui i la previsió del cap de setmana és molt bona, fred i sol, la combinació perfecte per gaudir d’un bon cap de setmana a la muntanya.  La variació climatològica ha provocat capes de regel per sota de capes ventades fent que tots els llocs protegits del vent siguin perillosos pel desencadenament d’ allaus. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

El fort vent va pelar la majoria de carenes, afectant sobretot a la zona de Fontalba i Fontnegra, però no obstant tenim molta  neu en la resta de vessants. Per a la pràctica de raquetes les condicions són bones. Els que vulgueu a més a més fer alguna ascensió a cims no oblideu dur els grampons i el material de seguretat (casc i piolet). Trobarem zones amb neu ben dura i zones amb neu pols. En qualsevol de la modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el de Els Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar a la primavera.

 

Encara perdura la neu en el Camí vell  fins gairebé  a Queralbs, per tant trobem el recorregut  amb neu pràcticament en la seva totalitat. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es te experiència en la muntanya hivernal.  

 

Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Febrer 23, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.