932 041 041

El bon temps ha arribat de cop i volta. Aquesta setmana hem passat d’un hivern que li costava de marxar a una primavera amb temperatures ben  altes. Màxima de 12ºC el dijous, mínima –0.5ºC.

 

De de la nevada del darrer cap de setmana en que registrem un gruix del mantell nival de 130cm en la cota 2000m s’ha fos uns 60cm tenint actualment un gruix de 70cm.

 

El risc d’allaus el trobem en 2/3 sobre 5, amb risc bàsicament d’allaus de neu humida amb possibilitat d’allaus de fons en les zones amb més pendent i a les hores de més insolació.. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus.

 

Actualment trobem neu a partir de 2000m en vessants sud i 1700m en vessants nord. Molta atenció als canvis diürns de la neu: allà on hem pogut passar a mig  matí enfonsant-nos  ens podem trobar neu molt dura a l’hora de tornar. Imprescindible l’ús del material de seguretat: grampons, piolet i casc.  Els fons de torrent en sortir de Núria, només és practicable el de Finestrelles, la resta els podem agafar un cop s’arriba a ‘entrada de la vall.

 

En qualsevol  modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanable, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment al Camí d’enginyers resta neu en alguns trams, sobretot en torrenteres. El de Fontalba està totalment innivat. No s’aconsella recorre’ls fins que  s’hagi retirat la neu.

 

El Camí vell trobem neu en la seva segona meitat, a partir del Pla de Sallent. Malgrat que comença a estar millor, no és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es té experiència en la muntanya hivernal.  

Abril 20, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.