932 041 041

Aquesta setmana hem arrancat amb bon temps però de seguida l’onada de fred siberià que tan ha afectat a la resta del País ha arribat també al Pirineu deixant 35 cm de neu nova la nit de dimecres, dimarts no va precipitar al Pirineu. Una nevada complicada ja que va començar a nevar amb fred i posteriorment va  pujar molt la temperatura provocant  que s’humitegés  la capa  superficial  i que caiguessin algunes allaus de mida petita de fusió de manera espontània.  La nit de dijous divendres ha plogut en cotes altes arribant a ploure fins  a  2300 mts , això ha fet que trobem una crosta molt  gruixuda a 2000 mts (fins a 10cm de crosta)  i  a cota 2300 ( uns 3cm de crosta).

 

Trobarem  plaques de neu ventada en totes les  orientacions, a més a més s ‘espera que la nit de divendres encara afegeixi més neu. Amb la quantitat de neu que tenim les allaus poden ser de mida mitjana-gran. El risc es troba en 4 de 5. Cal anar molt alerta  i buscar només itineraris segurs. Trobareu tota la informació imprescindible al Butlletí de perill d’allaus .

 

S’espera vent que  pot deixar les carenes pelades altre cop i  formar noves plaques. Tant per la pràctica de raquetes com, alpinisme o esquí de muntanya cal buscar itineraris protegits i esperar a que el mantell nival s’assenti.

 

No oblideu dur els grampons i el material de seguretat (casc i piolet). Trobarem zones amb neu ben dura i zones amb neu pols. En qualsevol de la modalitat que decidim endinsar-nos a la muntanya hivernal, sempre haurem de dur el material de seguretat en allaus com són L’ARVA la pala i la sonda.

 

Els camins de mitja alçada com el dels Enginyers o Fontalba no són recomanables durant l’hivern, creuen vessants amb molt pendent i torrenteres bagues amb tendència a  haver plaques de gel. Poden ser perillosos, sobretot el dels Enginyers. Actualment són zones propenses al desencadenament d’allaus. Cal esperar a la primavera.

 

Tornem a tenir neu en el Camí vell  fins gairebé  la cota 1500 (Pont de Cremal), per tant trobem el recorregut  amb neu pràcticament en la seva totalitat. No és gens recomanable recorre’l  en les circumstàncies actuals sinó es te experiència en la muntanya hivernal.  

 

Mira totes les fotos aquí!

 

Aprofitem per a recordar de la importància de consultar sempre les següents informacions:

 

 

 

Març 02, 2018
FGCAltres webs d'FGC Turisme
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i l'email per consultar la seva reserva i poder cancelar-la o modificar-la.